1. yle.fi
  2. Uutiset

Reposaaren koulun kohtalo vielä auki – ratkaiseva demariryhmän päätös syntyy vasta maanantaina

Porin SDP:n valtuustoryhmä ei saanut tehtyä ryhmäpäätöstä torstai-illan kokouksessaan.

Reposaari
Porin Reposaaren koulu
Reposaaren koulun kohtalo on vielä ratkaisematta.Tapio Termonen / Yle

Porin sosiaalidemokraattien kanta Reposaaren koulun tulevaisuudesta ei ole vielä selvä. Ryhmä yritti tehdä kaikkia jäseniään sitovan päätöksen asiasta eilen torstaina illalla, mutta ratkaisu jäi vielä auki.

– Meillä keskustelu Reposaaresta jatkuu vielä maanantaina, ja vasta valtuustopäivänä ryhmämme kanta valmis, demarien valtuustoryhmän puheenjohtaja Arja Laulainen sanoo.

Pieni koulu

Porin kaupunginhallitus esittää, että jatkossa Reposaaren koulussa olisi vain eka- ja tokaluokat. Nykyisin koulussa on kuusi luokka-astetta.

Kaupungin virkamiesjohto ja myös demarien kaupunginhallitusryhmä katsovat, että koulu on liian pieni ja ylempien luokkien oppilaat saisivat laadukkaampaa opetusta Meri-Porin yhtenäiskoulussa. Reposaaren asukkaat puolestaan vaativat koulun jatkuvan nykyisellään.

Porin Reposaaren asukkaita puolustamassa kaupunginosan koulua 10.6.2020 pidetyssä tilaisuudessa.
Reposaaren asukkaita koulua puolustavassa tilaisuudessa keskiviikkona.Tapio Termonen / Yle

Vaikea päätös SDP:lle

Porin suurimmalle puolueelle SDP:lle päätös on vaikea, sillä Reposaari on sosiaalidemokraattien perinteistä vahvaa kannatusaluetta.

Demarit ovat aiemmin estäneet koulun sulkemisen. Viime kuntavaaleissa puolue sai saarelta lähes 46 prosenttia annetuista äänistä.

SDP:n ryhmän kanta on ratkaiseva, kun valtuusto äänestää maanantaina asiasta. Vasemmistoliitto, keskusta ja kristillisdemokraatit vastustavat koulun supistamista, kokoomus taas kannattaa sitä. Perussuomalaiset ja vihreät ovat hajallaan.

SDP tekee ryhmää jakavissa kysymyksissä perinteisesti koko valtuustoryhmää sitovan päätöksen, josta poikkeaminen ei ole sallittua.

Lue seuraavaksi