1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. käräjäoikeudet

Poliisi heitti kokaiiniputkilot paniikissa pusikkoon festarijonossa –välttyi huumerikostuomiolta

Mies irtisanottiin Hämeen poliisista jo keväällä luottamuspulan vuoksi.

Syyte poliisimiestä vastaan kaatui Keski-Suomen käräjäoikeudessä, koska näyttöä huumausainerikoksen tahallisuudesta ei ollut. Kuva: Niko Mannonen / Yle

Hämeen poliisilaitoksella työskennelleen poliisimiehen syyte huumausaineen käyttörikoksesta on kaatunut Keski-Suomen käräjäoikeudessa.

Syytteen mukaan epäilty piti hallussaan laittomasti vähäistä määrä kokaiinia Jysäri-festivaalin turvallisuustarkastusalueella Jämsässä viime kesänä. Poliisilla oli ollut kahdessa lasiputkilossa 0,6 grammaa kokaiinia.

Syyte hylättiin, koska poliisimies ei tiennyt, että hänen hallussaan on huumausainetta. Tuomio huumausaineiden käyttörikoksesta edellyttää tahallisuutta.

Poliisi oli saapunut festivaaleille lainavaatteissa kaverin mökiltä sotkettuaan omansa. Hänelle oli selvinnyt vasta turvatarkastusalueella, että takin taskussa oli lasiputkiloissa jauhemaista ainetta. Mies kertoo menneessä paniikkiin, minkä vuoksi pakeni paikalta ja heitti lasiputkilot pusikkoon. Järjestysmiehet näkivät tapauksen ja ottivat miehen kiinni.

Syyttäjä ei ole vielä päättänyt haetaanko käräjäoikeuden ratkaisuun muutosta.

Hämeen poliisilaitos irtisanoi epäillyn poliisin palveluksesta keväällä. Tuolloin irtisanomista perusteltiin poliisin vapaa-ajalle saakka ulottuvalla käyttäytymisvelvoitteella.

Syytteen raukeamisesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).