1. yle.fi
  2. Uutiset

Kirittäret jälleen mestarisuosikkina alkavaan superpesiskauteen – seurajohtaja Kaijansinkko: "Kyllähän se pahin uhkakuva on se, että tartunta todetaan pudotuspelien alla tai niiden aikana"

Kirittärien kapteeni Eeva Mäki-Maukola näkee, että arvioille on katetta, sillä joukkueessa on mestaripotentiaalia myös alkavalla kaudella.

pesäpallo
Jyväskylän Kirittäret
Kirittäret on juhlinut Suomen mestaruutta 2000-luvulla jo kymmenen kertaa.AOP

Kahden edellissyksyn mestari Jyväskylän Kirittäret on jälleen vähintäänkin yksi suurimmista ennakkosuosikeista naisten Superpesiksessä.

Kirittärien kapteeniksi alkavalle kaudelle valittu Eeva Mäki-Maukola näkee, että arvioille on katetta, sillä joukkueessa on mestaripotentiaalia myös alkavalla kaudella.

– Uskon, että kun me pystytään kesän aikana kehittämään meidän peliä siihen syksyn parhaimpaan kuntoon, niin me ollaan valmiita taistelemaan siitä mestaruudesta. Nyt vielä kun Körkön Emma tuli siihen mukaan niin se oli vielä iso palanen tähän. Niin hyvältä vaikuttaa, puntaroi Mäki-Maukola.

Kirittäret ehti pelata ennen kauden alkua kaksi harjoitusottelua Hyvinkään Tahkoa vastaan, ja otti molemmista selkeät voitot. Etenkin jälkimmäisessä ottelussa Kirittärien peli kulki, ja hallitseva mestari löi molemmilla jaksoilla kaksinumeroiset lukemat taululle. Erikoisesta keväästä huolimatta peli on yllättävän valmista ja kauden alla.

– Kyllä siinä lajiharjoitteita jäi tietenkin tekemättä, mutta se mitä on päästy ulkona treenaamaan tänä keväänä ennen kauden alkua on suurinpiirtein sama kuin normaalina keväänä, näkee Kirittärien pelinjohtaja Jussi "Nalle" Viljanen.

– On ollut kyllä aika erilainen verrattuna normaaliin kevät- ja talviharjoitteluun, mutta me ollaan aika hyvin päästy korona-ajankin treenaamaan. Varsinkin kun ulkona ollaan päästy olemaan, niin hyvin on sujunut kuitenkin, toteaa kapteeni Mäki-Maukola.

Kauden käynnistymisestä huolimatta koronatartuntojen vaara ei ole poistunut. Suuri kysymys onkin, mitä tapahtuu jos joku pelaajista saa tartunnan?

– Jos jonkun pelaajan epäillään saaneen tartunnan, niin siinä tapauksessa pelaaja eristetään meidän joukkueen toiminnasta, niin pitkäksi aikaa kun saadaan tietää testitulokset. Jos käy niin, että koronavirustartunta todetaan, niin koko joukkue on karanteenissa ainakin kaksi viikkoa, kertoo Kirittärien seurajohtaja Petri Kaijansinkko.

Runkosarjan aikana otteluohjelmassa on väljyyttä siirtää otteluja mahdollisen koronatartunnan vuoksi, mutta syksyn pudotuspeleissä pelejä pelataan tiheämmällä tahdilla.

– Kyllähän se pahin uhkakuva on se, että tartunta todetaan pudotuspelien alla tai niiden aikana. Silloin se tarkoittaa, että kausi on ohi, toteaa Kaijansikko.

Lue seuraavaksi