1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kunnat

Kajaani ja Sotkamo vetäytymässä Kainuun Etu Oy:n rahoittamisesta?

Sotkamo ei koe tarvetta Kainuun Edun tarjoamalle toiminnalle.

Sotkamon kunta on vahvistanut hiljalleen omia yrityspalveluja. Arkistokuva. Kuva: Heikki Rönty / Yle

Sotkamon kunta ja Kajaanin kaupunki eivät halua enää rahoittaa kehittämisyhtiö Kainuun Etua ensi vuodesta eteenpäin.

Kainuun Etu on Kainuun kuntien omistama maakunnallinen elinkeinotoiminnan kehittämisyhtiö, joka toimii yritystoiminnan kehittämisestä kiinnostuneita yrityksiä varten.

Sotkamon kunnanjohtaja Mika Kilpeläisen mukaan Sotkamo on puntaroinut vuosia Edun rahoitusta. Kilpeläinen kertoo, että kunta on hiljalleen vahvistanut omia yrityspalveluja palkkaamalla muun muassa yritysneuvojan.

– Näin ollen Sotkamo ei koe tarvetta Kainuun Edun tarjoamalle toiminnalle. Jatkossakin tarvitaan kehittämistä, mutta ei tässä muodossa.

Kainuun Edun rahoitus on Sotkamon kunnanhallituksen ja Kajaanin kaupunginhallituksen käsittelyssä ensi viikon alussa. Kajaanin kaupungin esitys (siirryt toiseen palveluun)on pitkälti samanlainen kuin Sotkamossa.

Kilpeläisestä kehitysyhtiön tulevaisuus näyttää vaikealta.

– Kyllähän yhtiö joutuu mahdottomaan tilanteeseen, kun rahoituspohja poistuu. Sen on vaikea jatkaa ainakin tässä muodossa.

Toukokuussa Kainuun edun omistajat kokoontuivat keskustelemaan Kainuun Edun tulevaisuudesta. Tuolloin nousi Kajaanin ammattikorkeakoulun rooli koko maakunnan kattavassa hanketyössä, joka nyt on kehitysyhtiön tehtävä. Myös Sotkamon kunta asettuu idean taakse.

– On myös mahdollista, että hankkeita jatkossa hallinnoisi vaikka ammattikorkeakoulu tai joku kunnista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)