Hyppää sisältöön

Kukkabisneksen uusi kukoistus – kesä, kukkia ja viiniä

Synkkien fiilisten jälkeen jotakin kaunista.

Helsingin Punavuori, Uudenmaankatu

Kun maailma poikkeusolojen jälkeen on avautumassa, uudessa, rouheassa Bud-kukkakaupassa voi fiilistellä ja maistella viiniä. Ehkäpä joku ilta teemana ovat viskit, ruusut ja tatuoinnit.

Kimppujen ei tarvitse enää olla täysin spiraalin muotoisia. Itse tykkään rönsyilevimmistä kimpuista.

Heidi-Lii Kaila, floristi

Kukkia sidotaan mainosmaailmasta tutulla valopöydällä.

Tunnelma on dekadentti. Mutta kaunis.

Ramos on vallannut kukkabaarin parhaan paikan ikkunalaudalta.

Sisälle voi piipahtaa lasilliselle, ihailla kukkia, napata kimpun tai vuokrata koko paikan palaveria, workshoppia tai juhlia varten.

Mikä voisi olla inspiroivampi ympäristö tehdä suuria päätöksiä ja keksiä hyviä ideoita kuin paikka, jossa on tosi kaunista.

Anna Viertiö, yrittäjä, Bud

Viinit tulivat aika luontevasti mukaan: jos miettii luovuuden koko kaarta, niin kyllä viinillä on siinä oma roolinsa myös.

Anna Viertiö

Floristi Benjamin Aschanin käsissä syntyy ihmeitä.

Kukkabaari remontoitiin koronan aikana entisestä turkisliikkeestä. Avajaiset pidettiin vasta, kun ravintolat saivat avata ovensa.

Eihän tässä ole ollut mikään suuri usko talouteen ja mietin, että tehdäänkö liike valmiiksi vai jätetäänkö remontti kesken. Päätin että hemmetti, nyt tehdään valmiiksi!

Anna Viertiö

Jengillä ollut vähän synkkiä fiiliksiä. Kun maailma aukeaa, mikä olisi sen parempaa kuin saada jotain uutta ja kaunista ympärilleen?

Anna Viertiö

Helsingin Kallio, Viides linja

Pinkissä unelmassa, Viivi Valkeeniemen kukkastudiossa syntyy kukkainstallaatioita ja muita trendiluomuksia yrityksille ja tapahtumiin.

Minun työni ei ole mitään glamouria. Nämä kukat lähtevät designopiskelijoille.

Viivi Valkeeniemi, yrittäjä, Studio Viivi

Työtilana toimiva studio sen sijaan on glamouria. Se on kuin hattara.

Kaukana unelmasta oli viime kevät, kun korona iski yksityisyrittäjään voimalla: kaikki yritysten ja tapahtumien kukkaluomustilaukset nuupahtivat.

Jottei kukkabisnes olisi lakastunut kokonaan, Valkeeniemi teki suunnanmuutoksen, rakensi äkkiä verkkokaupan ja alkoi myydä kukkia kuluttajille.

Kauppa kävi alkuun tosi ihanasti. Kotona vietettiin paljon aikaa ja siellä haluttiin viihtyä. Kukkia ostettiin ystäville piristykseksi ja merkkipäiviksi, jos ei itse voinut mennä onnittelemaan.

Viivi Valkeeniemi

Valkeeniemi myy studiollaan myös kukkiin liittyviä kirjoja, taidejulisteita ja maljakoita.

Kun korona hellitti, kukkakauppa hiipui: kuluttajat alkoivat kuluttaa rahojaan muihin palveluihin.

Yritykset ovat avanneet jo oviaan ja Valkeeniemen alkuperäisen idean mukainen kukkabisnes loistaa: yritykset ovat heräämässä koronan jäljiltä henkiin. Nyt on kukkataiteilijalla suoranainen kiire.

Kesä näyttää valoisalta, mutta yrityksen kassa tyhjeni keväällä tosi pahasti. Nyt kassaa pitäisi yrittää täyttää, jos toinen aalto tulee. Jotta pärjäisi jotenkin senkin yli.

Viivi Valkeeniemi

Tekijät

Elina Jämsén, Petteri Juuti