Visulahti rajaa lipunmyyntimääriä koronaohjeistusten mukaan – yksityiskohtia alueella on jouduttu miettimään

Majoitusvarausten perusteella ihmiset ovat lähdössä liikkeelle.

huvipuistot
Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen.
Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen. Arkistokuva.Esa Huuhko / Yle

Visulahden huvipuisto Mikkelissä avaa ovensa hieman suunniteltua aikaisemmin ja ilmassa on normaalia enemmän odottavaa jännitystä. Puisto aukeaa juhannusviikon maanantaina ja ensimmäistä kertaa, kun koronarajoitukset ovat voimassa. Koko puiston toiminta ja ajattelutapa on jouduttu pikaisella aikataululla miettimään uusiksi.

– En ole vielä päivääkään johtanut puistoa toiminnassa koronarajoitusten ollessa päällä. Se tekee tästä ison haasteen, mutta se on myös äärettömän mielenkiintoista, sanoo Visulahden puistonjohtaja Ville Asikainen.

Huvipuistoissa riittää miettimistä, sillä Visulahden tapaisessa paikassa yksityiskohtia on paljon. Omat säännökset ja ohjeet on tehty esimerkiksi ruokailualueelle, saunoihin ja uintialtaille.

Huvipuistoalueella on nyt enemmän aitoja, jotta saadaan odottavia ihmisiä jonomuotoon. Kiveyksiin on maalattu merkkejä muistuttamaan turvaväleistä. Henkilökunta on suojapleksien takana ja suojahanskat käsissään. Osa huvipuistolaitteiden vaunuista on myös otettu pois käytöstä huomionnauhojen avulla.

Ville Asikainen pitää viranomaisilta saatuja neuvoja ja ohjeistuksia hyvinä, mutta niitä joudutaan tulkitsemaan tapauskohtaisesti eri huvipuistoissa ja matkakohteissa.

Lipunmyyntiä alueelle rajoitetaan

Visulahdessa on esimerkiksi päätetty rajoittaa lipunmyyntimääriä kesäkuussa päivittäin tuhanteen asiakkaaseen. Heinäkuuksi on kaavailtu 1 500 asiakkaan rajoitusta. Asiakasmääriä seurataan laskureilla.

Näihin lipunmyyntimääriin päädyttiin, koska kaikki lipun ostaneet eivät ole kokemusten mukaan yhtäaikaa alueella vaan osa on esimerkiksi leirintäalueella.

– Jos me myydään vaikka tuhat lippua, niin se henkilömäärä ei ole alueella yhtä aikaa vaan paikalla on noin kolmannes, sanoo Ville Asikainen.

Koko leikkialueen suuruus on noin neljä hehtaaria ja sinne mahtuu suhteellisen helposti 3 500 asiakasta.

Allasalueiden ympäristön siivousta tehostetaan

THL:n mukaan ei ole näyttöä siitä (siirryt toiseen palveluun), että koronavirus voisi levitä uima-allasvesien kautta. Uima-allasvesissä käytetään aina desinfiointikemikaalina klooriyhdisteitä, joiden ansiosta virukset tuhoutuvat nopeasti uima-allasveteen joutuessaan.

Sen sijaan uima-altaiden ympärillä olevien auringonottoalueiden ja erilaisten kateiden pesemistä ja pyyhkimistä huvipuistossa tehostetaan, myös erilaiset yhteiskäytössä olevat vesilelut on otettu pois käytöstä.

Visulahti odottaa tulevasta kesästä hyvää, sillä ainakin majoitusvarausten perusteella ihmiset ovat lähdössä liikkeelle

– Heinäkuu on meille se tärkein sesonki. Suurin kysymysmerkki tällä hetkellä ovat päivälipun ostajat, sanoo Ville Asikainen.