Trump palaa vaalikiertuueelle – kampanjaväki ei kanna huolta koronarajoituksista: "Osallistuminen omalla vastuulla"

Minkäänlaisia turvavälejä ei kampanjatilaisuuksissa ole tiettävästi tarkoitus noudattaa.

USA:n vaalit 2020
Donald Trump kampanjatilaisuudessa South Carolinassa 28.3.2020
Donald Trump esiintyi suurelle yleisölle kampanjatapahtumassaan South Carolinassa helmikuun lopulla.Al Drago / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on usean kuukauden tauon jälkeen palaamassa vaalikiertueelleen. Monituhatpäisiä kampanjatilaisuuksia järjestetään siitä huolimatta, että Yhdysvalloissa on edelleen eniten koronavirustartuntoja ja -kuolemia koko maailmassa.

Trumpin uudelleenvalintakampanja ei kuitenkaan ota vastuuta siitä, että sisätiloissa järjestettävät massatapahtumat ovat mahdollisia viruslinkoja.

Kampanjan verkkosivuilla on hyväksyttävä vastuuvapauslauseke kun varaa lippuja tapahtumiin. Sen perusteella henkilö osallistuu tilaisuuteen omalla vastuullaan ja sitoutuu olemaan haastamatta kampanjaa oikeuteen mahdollisesta virustartunnasta:

– Rekisteröitymällä hyväksyt, että covid-19-tartunnalle altistuminen on mahdollista julkisissa tiloissa joissa on ihmisiä läsnä. Osallistumalla kampanjatilaisuuteen otat itse kaiken vastuun taudille altistumisen riskeistä. Sitoudut siihen, että Donald Trumpin kampanja ei kanna vastuuta sairastumisista tai vahingoista.

Politico-lehti (siirryt toiseen palveluun) huomauttaa, että kampanjasivustolla ei ole kuitenkaan minkäänlaista mainintaa tapahtumissa noudatettavista turvaväleistä, eikä liioin siitä, että terveysviranomaiset suosittelevat kasvomaskien käyttöä yleisötilaisuuksissa.

Trumpin ensimmäinen kampanjatilaisuus kolmeen kuukauteen järjestetään ensi viikon perjantaina Tulsassa, Oklahomassa. Seuraavaksi presidentillä on suunnitelmissa suunnata Floridaan, Texasiin ja Arizonaan.

Trumpin vastaehdokas, kannatusmittauksissa selvästi johtava demokraattien Joe Biden on tähän asti tyytynyt kampanjoimaan pääasiassa videolinkin välityksellä kotinsa kellarista.

Presidentinvaalit järjestetään 3. marraskuuta.

Lue lisää:

Trump aloittamassa kampanjatilaisuutensa orjuuden päättymisen juhlapäivänä – ei suostu muuttamaan etelävaltioiden sotilastukikohtien nimiä

Yhdysvaltain republikaanit siirtävät puoluekokouksensa Floridaan välttääkseen koronamääräykset

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus