Hyppää sisältöön

Harvinainen tilaisuus esteratsastuksen ystäville: Seinäjoella kisataan uudella kentällä keskellä kaupunkia

Finland Horse Show järjestää estekisat kolmena viikonloppuna peräkkäin.

12-vuotias seinäjokelainen Katariina Ala-Äijälä kävi ottamassa tuntumaa uuteen kenttään jo viikolla SRL:n Pohjanmaan alueen aluevalmennuksessa. Kuva: Anne Elhaimer / Yle

Seinäjoella on tänä kesänä harvinainen tilaisuus päästä seuraamaan esteratsastusta keskellä kaupunkia.

Alasenpuistoon, aivan kaupungin ydinkeskustan kupeeseen, on valmistunut uusi kovatkin vaatimukset täyttävä ratsastuskenttä.

Valtakunnallinen kilpailujärjestäjä Finland Horse Show tuo koronarajoituksista huolimatta kentälle kolmet estekisat, niistä ensimmäiset hypätään tänä viikonloppuna.

– Aloitamme aluetason kisoilla ja samalla vähän testaamme kenttää ja kisajärjestelyjä. Juhannuksena ovat sitten vuorossa ensimmäiset kansalliset kisat, enemmän osallistujia ja korkeammat esteet, kertoo kilpailujen johtaja Tuomas Virrankoski Seinäjoelta.

Virrankoski on innoissaan siitä, että Finland Horse Show pääsee nyt järjestämään kisoja keskellä kaupunkia hienossa puistomaisessa miljöössä.

– Järjestämme kisoja Powerparkissa Härmässä ja Hevosopistolla Ypäjällä ja haemme eri tyyppisiä ratsastuskilpailuja. Idea kaupunkikisoista tuli pari vuotta sitten, otimme yhteyttä Seinäjoen kaupunkiin ja asiat lähtivät rullaamaan.

Kentän laadusta ei tingitä

Vain muutamia päiviä sitten valmistunutta kenttää Virrankoski kehuu yhdeksi maan parhaista. Hiekkakuitukenttä on kimmoisa ja sen pinta on pitävä.

– Ratsastajille ratsastuskentän pohja on aivan ykkösasia, huomauttaa Virrankoski.

Kokoontumisrajoitusten takia kolmena perättäisenä viikonloppuna järjestettäviin kisoihin voidaan ota paikan päälle yleisöä vain noin 100 henkilöä kerrallaan. Kilpailuja on mahdollista seurata myös maksullisen live-lähetyksen kautta.