Seinäjoen yt-neuvottelut päättyivät – SuPer, Tehy ja JUKO eivät hyväksyneet paikallista sopimusta

Sopimukseen Seinäjoen kaupungin kanssa pääsivät Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ja julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL.

Seinäjoki
Alvar Aallon suunnittelema Seinäjoen kaupungintalo on suojeltu rakennussuojelulain korkeimmalla tasolla. Esimerkiksi tälle käytävälle voi tehdä remonteissa vain ennallistavia toimenpiteitä.
Seinäjoki halusi yt-neuvotteluissa muun muassa siirtää yleiskorotuksia myöhemmin maksettavaksi. (kuvituskuva)Mirva Ekman / Yle

Seinäjoen yt-neuvottelut päättyivät tänään. Paikallisen sopimuksen Seinäjoen kaupungin kanssa hyväksyivät ammattijärjestöistä JYTY ja JHL. Paikallisen sopimuksen ulkopuolelle jäivät ammattiliitoista lähi- ja perushoitajaliitto Super, terveys- ja sosiaalialan ammattijärjestö Tehy sekä julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO, kertoo Seinäjoen kaupungin henkilstöjohtaja Raija Ranta.

Sopimus koskee muun muassa elokuun alussa voimaan tulevia ylesikorotuksia, jotka myöhennetään maksettavaksi vuoden 2021 alusta. Vastikkeeksi sopimuksen piirissä olevat viranhaltijat ja työntekijät saavat kaksi palkallista vapaapäivää. Vapaapäivien ajalle ei saa palkata sijaista.

Mitä tapahtuu paikallisen sopimuksen ulkopuolelle jääville kolmelle taholle, sitä henkilöstöjohtaja Raija Ranta ei kommentoi.

Sanomalehti Ilkka-Pohjalaisen mukaan Seinäjoen kaupunki esittäisi (siirryt toiseen palveluun) hoitajien, lääkärien ja opettajien lomauttamista viideksi päiväksi tai vastaavaa osa-aikaistamista. Seinäjoen kaupunginhallitus käsittelee asiaa kesäkuun 22. kesäkuuta.