Herätys: Kansanedustajat kertovat koronakevään onnistumisistaan, testaa tietosi epidemian käänteistä, puolueilla tänään kova kokouspäivä

Lue tästä päivän puheenaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Aamukooste
Poikkeuksellisesti suljettu -lappu ravintolan ikkunassa.
Onnistumiseksi koettiin muun muassa ravintoloiden tuki.Tiina Jutila / Yle

Katso, missä oma edustajasi onnistui koronakeväänä

Kansanedustajien mielestä koronakevään onnistumisten kärjessä ovat ravintoloiden tuen parantaminen, korkeakoulujen aloituspaikkojen lisäys sekä koronaviruksen saaminen hallintaan. Yle kysyi kansanedustajilta, missä he ovat onnistuneet mielestään parhaiten toukokuussa. Vastauksista selviää myös, että edustajat ovat kokeneet etätöissä onnistumisia.

Keskusta ja perussuomalaiset kokoustavat tänään – katso suorana kello 10

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho eduskunnassa 10. kesäkuuta.
Halla-ahon joutuu varmasti ottamaan kantaa Suomen Perusta -ajatushautomon tuoreeseen julkaisuun.Markku Ulander / Lehtikuva

Keskusta pitää puoluevaltuuston kokouksensa tänään. Puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni avaa kokouksen puheellaan kello 10. Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä viime viikon perjantaina viestintäkoulutuskohun seurauksena.

Tuulista on ollut myös perussuomalaisilla, jonka puoluevaltuusto kokoontuu myös kello 10 tänään. Puoluetta on viime aikoina ravistellut kansanedustaja Ano Turtiaisen Twitter-kohu ja Suomen Perusta -ajatushautomon tuorein julkaisu.

Yle näyttää molempien kokousten julkisen osuuden suorana Areenassa kello 9.55 alkaen. Yle seuraa perussuomalaisten kokousta tässä jutussa ja keskustan kokousta tässä jutussa.

Brasilia ohitti Britannian koronaviruksen kuolinluvuissa – kuolleita yli 41 000

Brasiliassa aktivistien uimarannalla kaivamat haudat kuvastavat koronaviruksen uhreja.
Brasiliassa aktivistien uimarannalla kaivamat haudat kuvastavat koronaviruksen uhreja.Florian Plaucheur / AFP

Koronavirukseen liitettyjen kuolonuhrien määrä Brasiliassa on ohittanut Britannian ja noussut siten maailman toiseksi suurimmaksi Yhdysvaltain jälkeen. Eilen perjantaina raportoitiin 909 uutta uhria. Koronaan on kuollut Brasiliassa nyt yhteensä 41 828 ihmistä.

Kiinan pääkaupungissa Pekingissä puolestaan vahvistettiin perjantaina ensimmäiset paikallisesti tarttuneet koronatapaukset yli 50 päivään.

Lue kaikki uusimmat tiedot koronaviruksesta täältä.

Muistatko maskiskandaalit ja muut koronakäänteet? Testaa tietosi

Punaiseksi värjätty maapallo. Kuvitus esittää koronaviruksen leviämistä.
Testaa tietosi koronasta.Miku Huttunen / Yle

Olemme eläneet poikkeuksellista korona-aikaa nyt kolme kuukautta. Maailman terveysjärjestö julisti koronaviruksen pandemiaksi 12. maaliskuuta. Sen jälkeen koronavirus on mullistanut elämää niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Tee kymmenen kysymyksen visa ja kokeile, miten hyvin olet perillä koronaviruksen vaikutuksista maailmalla.

Luvassa poutaista säätä

lauantain sääkartta
Yle

Tänään päivä on poutainen ja monin paikoin aurinkoinen. Maa länsiosasta Länsi-Lappiin yltävällä alueella lämpötila kohoaa paikoin jopa 25 asteeseen. Yöllä hallaa voi olla vielä paikoin maan keski- ja pohjoisosassa. Jatkossa yöt lämpenevät ja hallanriski pienenee.

Katso tarkemmat säätiedot tästä.