Hyppää sisältöön

Löfven: Ruotsin koronastrategia ei ole epäonnistunut

Löfven otti SVT:n haastattelussa kantaa siihen, miten Ruotsin tulisi toimia mahdollisen toisen aallon tullessa.

Arkistokuva. Ruotsin pääministeri Stefan Löfven lehdistötilaisuudessa Tukholmassa toukokuun 29. päivä. Kuva: AFP

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven sanoo Ruotsin yleisradioyhtiön SVT:n haastattelussa, että Ruotsin koronastrategia ei ole epäonnistunut.

Löfven antoi eilen illalla yhden harvoista suorista televisiohaastatteluistaan koskien Ruotsin koronastrategiaa. Hän otti haastattelussa myös kantaa siihen, miten Ruotsin tulisi toimia mahdollisen toisen aallon tullessa.

Löfvenin mielestä korkea kuolleisuus hoivakodeissa ei johdu strategiasta, vaan hoivassa havatuista puutteista, joita korjataan jatkossa.

Vaikka Ruotsissa on korkeat koronavirukseen liittyvät kuolleisuus- ja tartuntaluvut muuhun Eurooppaan verrattuna, pääministeri Löfven ei usko, että Ruotsin koronastrategia on epäonnistunut.

– Tehohoidossa olevien potilaiden määrä vähenee ja kuolemien määrä vähenee, Löfven toteaa.

Löfven kertoo, että kuolintilastot ovat Ruotsissa tällä hetkellä normaalilla tasolla vuodenaikaan nähden. Siksi on tärkeää selvittää ihmisten kuolinsyy, jotta mahdollisista koronaan liittyvistä kuolemantapauksista raportoidaan tarkasti.

Jos toinen aalto saapuu syksyllä, on siihen varautumiseen opittu keinoja kevään aikana. Löfvenin mukaan ihmisten suojeluun, sairaanhoidon resursseihin ja taloudellisten seurauksien tukiin satsaamalla toinenkin aalto pystytään selvittämään. Ruotsi jatkaa täten samalla strategialla, jolla se on tähänkin asti edennyt.