Oikeuslääkärin mukaan Reyshard Brooksia ammuttiin selkään kahdesti

Syyttäjä sanoo, että Brooks ei vaikuttanut olevan vaaraksi kenellekään.

Mies osoittaa mieltään Atlantassa saman ravintolan edessä, jossa Reyshard Brooksia ammuttiin perjantaina. Kuva: Dustin Chambers / AFP

Yhdysvalloissa perjantaina pidätystilanteessa kuolettavasti haavoittunutta Rayshard Brooksia ammuttiin selkään kahdesti, kertoo Fultonin piirikunnan oikeuslääkärin kuolinsyyraportti. Sairaalassa vammoihinsa menehtyneelle Brooksille tehtiin ruumiinavaus sunnuntaina.

Raportissa sanotaan, että Brooks menehtyi kahden ampumahaavan aiheuttamaan verenhukkaan ja sisäelinvaurioihin.

Fultonin piirisyyttäjä Paul Howard kritisoi sitä, miten poliisit toimivat Brooksin ampumatapauksessa ja sanoi, että syytteet kyseisiä poliiseja kohtaan saatetaan nostaa keskiviikon aikana.

– Brooks ei vaikuttanut olevan vaaraksi kenellekään. Siksi tuntuu kohtuuttomalta, että tilanne kärjistyi hänen kuolemaansa, Howard kertoi sunnuntaina CNN-kanavan haastattelussa. (siirryt toiseen palveluun)

Poliisi ampui mustan Brooksin kuoliaaksi pikaruokaravintolan pihalla Atlantassa, Georgian osavaltiossa Yhdysvalloissa perjantaiyönä. Brooks oli vastustanut pidätystä ja napannut poliisilta lamauttimen ja laukaissut sen poliisia kohti.

Tapaus johti mielenosoituksiin Atlantassa, jotka kiihtyivät entisestään lauantai-iltana.

Pikaruokapaikka poltettiin myöhemmin, ja Atlantan poliisipäällikkö Erika Shields on eronnut tapauksen vuoksi. Mielenosoittajat myös tukkivat läheisen valtatien.

Brooksia ampunut poliisi on erotettu, ja hänen seurassaan tapahtumapaikalla ollut poliisi on siirretty pois kenttätyöstä.

Lue myös: