1. yle.fi
  2. Uutiset

Kouvolan ja Kotkan välisen liikenteen kertalipun hinnaksi on kaavailtu 7 euroa – samalla lipulla pystyy matkustamaan junalla ja bussilla

Kymenlaakso on yksi junaliikenteen pilottialue, jonka tavoitteena on edistää lippuyhteistyötä VR:n ja kaupunkien välillä.

paikallisliikenne
Vr:n juna kuvattuna talvisaikaan.
Tavoitteena on edistää lippuyhteistyötä VR:n ja kaupunkien välillä siten, että samalla lipulla voi matkustaa sekä junassa että paikallisliikenteen bussissa.Nicole Hjelt / Yle

Kotkan ja Kouvolan välisen junamatkan sekä paikallisliikenteen bussimatkoihin molemmissa kaupungeissa oikeuttavan kertalipun hinnaksi on suunniteltu seitsemän euroa.

Lisäksi lipputuotteisiin kuuluu kaupunkien sisäinen kertalippu, joka sisältää paikallisliikenteen ja kaupungin sisäisen junamatkan. Lipun hinta on vyöhykkeistä riippuen viisi tai seitsemän euroa. Kertalippujen voimassaoloaika on kaksi tuntia.

Yhteislippuja olisi tarkoitus saada myös 30 vuorokauden kausilippuina.

Kaupungin sisäisen kausilipunhinta olisi Kouvolassa 55 euroa ja Kotkassa 65 euroa. Lippu sisältää junamatkan kaupungin alueella sekä kaupungin bussilipun.

Kausilippu, joka sisältää yhden kaupungin bussilipun ja kaupunkien välisen junamatkan maksaisi 99 euroa. Kaupunkien välisen junamatkan sekä bussilipun molemmissa kaupungeissa sisältävä kausilippu maksaa 120 euroa.

Yhteinen lipputuote toteutetaan Waltin mobiililippuna.

Lippujen hinnat ovat samoja kaikille. Alennusryhmiä kuten opiskelijoita ei ole vielä tässä vaiheessa huomioitu.

Kymenlaakso valittiin syksyllä 2018 yhdeksi liikenne- ja viestintäministeriön alueellisen junaliikenteen pilottialueeksi. Henkilöjunien vuorotarjontaa parannettiin Kouvolan ja Kotkan välillä joulukuussa 2019.

Tavoitteena on edistää lippuyhteistyötä VR:n ja kaupunkien välillä siten, että samalla lipulla voi matkustaa sekä junassa että paikallisliikenteen bussissa.

Kouvolan kaupunginhallituksen konsernijaosto päättää Kouvolan osalta hinnoista kokouksessaan tiistaina.

Lue lisää: Lisää parannuksia Kouvolan ja Kotkan väliseen liikenteeseen: junalla ja bussilla voi pian matkustaa yhdellä lipulla

Lue seuraavaksi