Hyppää sisältöön

"Vihatatuoinnit piiloon ilmaiseksi" – Kentuckylainen tatuointiyritys taistelee rasismia vastaan tarjoamalla ihmisille mahdollisuuden muuttua

Gallery X Art Collectiven tatuoijakaksikon mukaan monet ovat jo tarttuneet tilaisuuteen päästä eroon nuoruuden virheestä.

Kuva: Joel Goodman / AOP

Kentuckyn osavaltiossa Yhdysvalloissa tatuointiliike tarjoutuu piilottamaan ilmaiseksi kaikkien halukkaiden viha- tai jengitatuoinnit, kertovat uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun) ja tv-kanava KFVS (siirryt toiseen palveluun).

Gallery X Art Collectiven tatuointitaiteilijat Jeremiah Swift ja Ryun King sanovat haluavansa tempauksella ottaa kantaa Black Lives Matter -liikkeeseen ja Yhdysvalloissa jatkuviin rasismin ja poliisiväkivallan vastaisiin protesteihin.

King toteaa CNN:lle, että muutos on kauan odotettu.

– Mikään vihaan liittyvä ei ole hyväksyttävää, King korostaa.

Hän huomauttaa, että monet ottivat tatuointeja nuorena, kun eivät tienneet paremmasta. He haluavat varmistaa, että kaikilla on mahdollisuus muuttua.

Murrayssa sijaitseva tatuointiliike ilmoitti tarjouksestaan alkukuusta Facebookissa (siirryt toiseen palveluun). He ovat saaneet jo yli 30 pyyntöä tatuointien poistamiseksi ja pyyntöjen tulo jatkuu.

Kädet täynnä vihasymboleja

Esimerkiksi yhden tarjoukseen tarttuneen miehen molemmat kyynärvarret olivat täynnä vihasymboleja. 10, 15, 20 vuotta sitten tehdyt virheet vaikuttavat siihen, miten hän voi toimia yhteiskunnassa, King toteaa.

Toiselle asiakkaalle oli tatuoitu suuri hakaristi, eikä hän ollut sen tähden ottanut koskaan paitaansa pois lastensa nähden.

36-vuotias Jennifer Tucker puolestaan halusi piilottaa konfederaation lipun, jonka oli tatuoinut nilkkaansa 18-vuotiaana. Tuckerin mukaan kaikilla hänen koulussaan oli vastaavia tatuointeja, mitä hän nykyisin pitää hirveänä asiana.

Nykyisin Tucker osallistuu muun muassa rasismin vastaisiin protesteihin, eikä halua uusien tuttaviensa näkevän tatuointia. Gallery X Art Collectivessa hän sai lipun tilalle sarjakuvahahmon.

– Tuntuu ihanalta. Tämä muuttaa elämääni, Tucker kommentoi uutta tatuointiaan CNN:lle.

King puolestaan sanoo pitävänsä siitä, kun näkee ihmisten haluavan muuttua paremmiksi.

Lue myös:

Mustan miehen pikaruokaravintolan pihalla ampunut poliisi erotettu Atlantassa – mielenosoittajat polttivat tapahtumapaikan ravintolan

Etelävaltioiden vanha sotalippu vastatuulessa – Yhdysvaltain mustien liike haluaa poistaa rotusorron tunnukset