Kuopiolaisille lapsille ja nuorille uusi etu: hyvinvointirannekkeella pääsee könttäsummalla liikkumaan tai elokuvateatteriin

Rannekkeen hinnaksi tulee 40 euroa puolelta vuodelta tai 70 euroa vuodelta.

Lapset ja nuoret
Kuopio-halli
Hyvinvointirannekkeella voi käyttää esimerkiksi Kuopio-hallin kuntosalia ja juoksurataa.Markku Malinen / Yle

Kuopiolaisille lapsille ja nuorille tulee tarjolle uusi hyvinvointiranneke, jolla voi käyttää kaupungin tuottamia liikunta- ja kulttuuripalveluita.

Rannekkeen hinnaksi tulee 40 euroa puolelta vuodelta tai 70 euroa vuodelta. Lisäksi on ostettava 7,90 euroa maksava ranneke, johon voi ladata arvoa.

Alle 20-vuotiaat kuopiolaiset voivat käyttää rannekkeella kaupungin uimahalleja ja niiden kuntosaleja, Kuopio-hallin kuntosalia ja juoksurataa sekä Kino Kuvakukon elokuvia. Rannekkeella saa myös kymmenen euron alennuksen kansalaisopiston kursseista.

Kaupungin hyvinvoinnin edistämisen lautakunta päätti asiasta kokouksessaan keskiviikkona. Lautakunta myös nosti rannekkeen yläikärajaa hieman, sillä alun perin sitä kaavailtiin alle 18-vuotiaille kuopiolaisille.

Etu tulee käyttöön heinäkuun alusta sitä mukaa, kun eri palvelut aukeavat.

Kortille suunnitellaan markkinointinimeä ja lähettiläitä

Kaupunki suunnittelee, että hyvinvointirannekkeelle luodaan oma markkinointinimi ja sille etsitään lähettiläät eli lapsia ja nuoria, jotka päivittävät sosiaalisessa mediassa kokemuksia rannekkeen käytöstä ja antavat palautetta palvelun kehittämiseksi.

Rannekkeen etujen lisäksi esimerkiksi Kuopion kaupunginorkesteri ja kaupunginteatteri tarjoavat kaikille alle 20-vuotiaille ja opiskelijoille esityspäivänä lunastetut liput neljällä eurolla, mikäli lippuja on vielä tuolloin jäljellä. Etu koskee orkesterin kausikonsertteja ja on lunastettavissa Kuopion Musiikkikeskuksesta.

Kaupunginteatterin esityksiin etuliput voi lunastaa kaupunginteatterin myyntipisteistä esityspäivänä. Esityspäivän etulippuun sisältyy myös narikka.

Kaupungin liikuntapalveluissa on kokeiltu lasten ja nuorten hyvinvointikorttia kesäkausilla 2016–2019 Liikkis-kortin nimellä. Kortti on saanut hyvän vastaanoton ja kortin sen käyttö on ollut kesäkausien aikana erittäin aktiivista.