Lahden toimituksen pitkäaikainen päällikkö Kauko Kojonen on kuollut

Persoonallisista liikenneraporteistaan tunnettu toimittaja teki pitkän uran Yleisradiossa.

Yle
Ritva Koivisto ja Kauko Kojonen Lahden toimituksessa Radio Suomen aloittamispäivänä 1.6.1990.
Ritva Koivisto ja Kauko Kojonen iloisissa tunnelmissa juhlimassa Radio Suomen toiminnan alkamista 1.6.1990.Yleisradio

Yleisradion Lahden toimituksen pitkäaikainen päällikkö Kauko Kojonen on kuollut. Kojonen menehtyi viime viikolla pitkäaikaiseen sairauteen 79-vuotiaana.

Kojonen tuli Lahteen perustamaan alueuutistoimintaa 1960-luvun lopulla. Kojonen oli mukana myös alueellisten radiolähetysten käynnistämisessä vuonna 1984. Kojonen toimi Lahden toimituksessa päällikkötehtävissä 1990-luvulle asti. Viimeisinä työvuosina hän erikoistui liikenneasioihin.

Kojonen tunnettiin valtakunnallisesti liikennetoimittajana, joka liikkui moottoripyörällä ja raportoi Esko Riihelän juontamiin Radio Suomen liikenneohjelmiin.

– Hänen erikoisharrastuksensa, jos niin voi sanoa, oli liikenneradio. Hän oli siinä täydellä sydämellä mukana. Hänen raporttinsa olivat sykähdyttäviä ja hersyviä, muistelee pitkäaikainen työkaveri Risto Lasila.

Lasilan mukaan Kojonen hankki liikenneraportointia varten sivuvaunullisen moottoripyörän, johon laitettiin kiinni radiotekniikkaa.

Pitkäaikaiset työkaverit kuvailevat Kojosta räväkäksi persoonaksi, joka osasi kuitenkin pitää ihmiset lähellään.

– Kojonen oli oikeasti persoona isolla p:llä. Hän herätti kuulijoissa voimakkaita tunteita puolesta ja vastaan, muistelee Ritva Koivisto.

Kojonen ymmärsi myös musiikkia, koska oli koulutukseltaan diplomiurkuri. Kojonen oli vahvasti tukemassa Lahden Urkuviikkojen perustamista 1970-luvulla.