1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ähtäri

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi Ähtärin valitukset: kaupungin takaukset eläinpuistolle laittomia

Ähtäri ei olisi saanut myöntää yli 17 miljoonan euron takauksia eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen hankkeille.

Ähtäri
Pandatalo Ähtärissä sijaitsee matkailualueella eläinpuiston ja muiden kaupungin matkailupalveluiden keskellä.
Ähtärin kaupunginvaltuuston päätöksillä taattiin muun muassa pandatalon rakentamista.Antti Kettumäki / Yle

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt kaikki kolme Ähtärin kaupungin tekemää valitusta hallinto-oikeuden eläinpuisto-päätöksistä.

Hallinto-oikeus kumosi syyskuussa kolme Ähtärin kaupunginvaltuuston päätöstä, jotka koskivat Ähtärin Eläinpuiston ja Hotelli Mesikämmenen lainojen takauksia.

Ähtäri ei olisi saanut myöntää yli 17 miljoonan euron takauksia hankkeille. Hallinto-oikeuden perustelujen mukaan kunnan saamat vastavakuudet eivät olleet riittävät ja riski oli liian suuri.

Korkein hallinto-oikeus katsoo, ettei hallinto-oikeuden päätöksien muuttamiseen ole perusteita. Korkeimman hallinto-oikeuden päätöksissä todetaan, että hallinto-oikeuden päätöksen perustelut ja siinä mainitut oikeusohjeet sekä korkeimmassa hallinto-oikeudessa esitetyt vaatimukset ja asiassa saatu selvitys huomioiden, hallinto-oikeuden päätöstä ei ole perusteltua muuttaa.

Korkein hallinto-oikeus toteaa, että lisäselvityksiä on saatu Ähtärin kaupungihallitukselta, mutta Ähtärin Eläinpuisto Oy, Hotelli Mesikämmen Oy tai Snowpanda Resort Ähtäri Zoo Oy eivät ole käyttäneet niille varattua tilaisuutta selityksen antamiseen.

Ähtärin kaupunginvaltuuston päätöksillä taattiin muun muassa pandatalon rakentamista sekä Hotelli Mesikämmenen laajennusta.

Lue myös: Pandojen 1,5 miljoonan koronatuki puhuttaa ja jopa palauttamista Kiinaan väläytetään äärimmäisenä keinona – Ähtärin eläinpuisto vakuuttaa saavansa talouden kuntoon

Lue seuraavaksi