Hyppää sisältöön

Journalisti: Vauva-lehti lopetetaan

Vauva-lehteä on julkaistu vuodesta 1992 lähtien.

Lehden viimeinen numero ilmestyy syyskuussa. Kuva: Vauva-lehti

Helsingin Sanomat lakkauttaa Vauva-lehden. Sen ilmestyminen loppuu syyskuun numeroon, kertoo Journalisti-lehti (siirryt toiseen palveluun).

Vuodesta 1992 julkaistun aikakauslehden viimeinen numero ilmestyy syyskuussa 2020. Vauvan sisarlehti Meidän Perhe jatkaa ilmestymistään uudistettuna.

Helsingin Sanomien feature-sisällöistä vastaava päätoimittaja Anu Ubaud kertoo lehden lopettamisen syyksi sen, että lehden kohderyhmä on alkanut kuluttaa mediaa printin sijaan diginä.

– Vauva on ikoninen lehti, mutta vauvaan ja raskauteen liittyvät asiantuntijasisällöt ovat hyvin tarvepohjaisia. Se on vaikuttanut rajusti lehden tilaajakantaan, Ubaud sanoo Journalistissa.

Ubaudin mukaan vanhemmuuteen liittyvien sisältöjen määrää ei aiotakaan vähentää, vaan ne siirretään digiin. Siksi yhtään työntekijää ei irtisanota printtilehden lopettamisen vuoksi.

Vauvan ja Meidän Perheen toimitus yhdistettiin Helsingin Sanomien toimitukseen viime syksynä.

Vauva.fi -sivustolta on poistettu kaikki aiemmin julkaistu journalistinen materiaali. Joulukuussa 2019 suosittu Vauva-fi -sivusto tavoitti kuukaudessa noin 1,3 miljoonaa käyttäjää eli enemmän kuin monet maakuntalehdet.

.
.