Hyppää sisältöön

Oscar-gaalaa lykätään koronapandemian vuoksi – palkinnot jaetaan huhtikuun lopulla

Oscar-ehdokkaiksi hyväksyttävien elokuvien julkaisun takaraja helmikuun 28. päivä 2021.

Media valmistautumassa Oscar-gaalan alkuun punaisella matolla helmikuussa 2013. Arkistokuva. Kuva: AFP

Oscar-palkinnot jaetaan ensi keväänä kahdeksan viikkoa suunniteltua myöhemmin koronaviruspandemian vuoksi. Asiasta kertoi maanantaina Yhdysvaltain elokuva-akatemia, joka jakaa palkinnot. Järjestyksessään 93. Oscar-gaala järjestetään 25. huhtikuuta vuonna 2021.

Koska koronapandemia on sulkenut elokuvateatterit ja pakottanut elokuvastudioita lykkäämään elokuvien julkaisuajankohtia, on myös Oscar-palkintojen aikarajaa pidennetty. Oscar-ehdokkaiksi hyväksyttävien elokuvien julkaisun takaraja oli aiemmin 31. joulukuuta, mutta se siirrettiin nyt ensi vuoden helmikuun 28. päivälle.

Akatemian puheenjohtaja David Rubin ja toimitusjohtaja Dawn Hudson kertoivat tiedotteessa, että he toivovat takarajan siirtämisen tarjoavan elokuvantekijöille joustavuutta saada elokuvansa valmiiksi sen sijaan, että heitä rankaistaisiin jostain, mikä ei ole kenenkään hallinnassa.

Toistaiseksi on myös epäselvää, millaisessa muodossa Oscar-gaala järjestetään. Elokuva-akatemia ei ole esimerkiksi päättänyt onko tilaisuus mahdollisesti virtuaalinen.

Kyseessä on neljäs kerta Yhdysvaltain elokuva-akatemian historiassa, kun Oscar-gaalaa joudutaan siirtämään.

Lue myös:

.
.