Forssaan suunniteltu monitoimikeskus Monikylä sai kaupunginhallituksen siunauksen

Tavoitteena on, että rakennustyöt voitaisiin aloittaa lokakuussa 2020.

kaupunginhallitukset
Havainnekuva Forssan Monikylästä
Havainnekuva Forssan monitoimikeskus Monikylästä.Parviainen arkkitehdit

Forssaan suunnitteilla oleva monitoimikeskus Monikylä etenee kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Forssan kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina 15. kesäkuuta uuden monitoimikeskuksen suunnitelmat ja tarjouskilpailun käynnistämisen.

Kaupunginhallituksessa syntyi ehdotus siitä, että asia jätetään pöydälle ja tuodaan päätöksentekoon uudelleen vuoden lopulla. Perusteina olivat kaupungin talousvaikeudet ja koronapandemian talousvaikutusten tarkentuminen. Ehdotus kuitenkin raukeni kannattamattomana.

Monitoimikeskuksen tavoitenettokustannuksiksi on määritetty enintään 21 miljoonaa euroa. Irtaimisto tulisi arviolta maksamaan 800 000 euroa. Tölön vanhan koulurakennuksen purkamisen kustannuksiksi on arvioitu 400 000 euroa.

Monikylän rakentamiselle on varattu kaupungin talousarvion investointiosassa 8 miljoonaa euroa vuodelle 2020 ja yhteensä 15 miljoonaa euroa suunnitelmavuosille 2021–2022.

Monikylään sijoitetaan Kurjenpesän ja Taikatuulen päiväkotien lapset sekä Kuhalan ja Tölön koulujen oppilaat. Rakennukseen tulee myös harrastusmahdollisuuksia aikuisille. Tavoitteena on, että rakennustyöt alkaisivat ensi syksynä. Päiväkotien ja koulujen toiminta Monikylässä olisi tarkoitus aloittaa syksyllä 2022.

Forssan kaupunginvaltuusto käsittelee uuden monitoimikeskuksen suunnitelmia 22. kesäkuuta.

Lue myös:

Forssan Monikylän rakentamisesta toiveita paikallisille urakoitsijoille