Opiskelijavalintojen muutos rauhoitti asuntojen hakurumban Oulussa

Aiemmin piikki osui juhannuksen tienoille, nyt opiskelija-asuntoja haetaan pitkin kesää.

opiskelija-asunnot
yleiskuva
Yleensä opiskelija haluaa hyvän ja halvan asunnon joko keskustasta tai opiskelupaikan läheltä. Kuvituskuva.Esa Syväkuru / Yle

Oppilaitosten opiskelijavalintojen muuttuminen on rauhoittanut opiskelija-asuntojen hakurumbaa Oulussa, kertoo Pohjois-Suomen Opiskelija-asuntosäätiön palvelupäällikkö Jari Simonen.

Aiempina vuosina opiskelijavalinnat julkaistiin juhannuksen tienoilla, ja heti sen jälkeen asuntojen kysyntä kasvoi roimasti. Nyt opiskelija-asunnon haku jakautuu tasaisemmin pitkin kesää, kun osa opiskelijoista on saanut tiedon opiskelupaikasta jo keväällä ja osalle tieto tulee vasta myöhemmin kesällä.

– Tämä on hyvä asia meidän ja varmaan myös asiakkaiden kannalta. Pystymme palvelemaan hallitusti. Aikaisemmin on ollut valtavan suuri piikki parin viikon aikana. Nyt asuntojen haku jakautuu huomattavasti tasaisemmin, Simonen selvittää.

Hän myöntää, että ensimmäisenä asuntojonoon ehtivät ovat paremmassa asemassa kuin ne opiskelijat, jotka saavat tietää opiskelupaikastaan viimeisten joukossa heinäkuussa.

– Toisaalta opiskelija-asuntotilanne on Oulussa varsin hyvä. Täällä on paljon pieniä asuntoja, jotka käyvät opiskelijoille. Kaupungissa on noin 6 000 virallista opiskelija-asuntoa, ja sen lisäksi asuntoja on yksityisillä markkinoilla, Simonen rauhoittelee.

Nykyopiskelija haluaa edullisen asunnon joko opiskelupaikan läheltä tai keskustasta. Aiempaa tärkeämpää on myös se, että asunto on hyvässä kunnossa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi(siirryt toiseen palveluun) (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)