1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. biopolttoaineet

Kuopion Energia solmi yli 10 miljoonan euron sopimuksen puupolttoaineesta – siilinjärveläisyhtiö kumppanina seuraavat viisi vuotta

Kaskihake-yhtiön mukaan sopimus työllistää merkittävästi pohjoissavolaisia koneyrittäjiä.

biopolttoaineet
Kuopion Energian voimalaitos
Kuopion Energian Haapaniemen voimalaitoksella poltetaan lähinnä puuta ja turvetta. Nykyisin puun osuus on 60 prosentin nurkilla.Sami Takkinen / Yle

Kuopion Energia on solminut merkittävän puupolttoaineiden toimitussopimuksen, yhtiö tiedottaa.

Siilinjärveläinen Kaskihake Oy toimittaa Kuopion Energian voimalaitokselle puuta viiden vuoden sopimuksella. Sopimuksen arvo on yli kymmenen miljoonaa euroa. Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä entuudestaankin, mutta ei näin pitkäkestoisella sopimuksella.

Sopimus auttaa osaltaan Kuopion Energiaa tavoitteessaan, jonka mukaan biopolttoaineiden osuus yhtiön energiantuotannossa olisi viiden vuoden kuluttua 80 prosenttia. Nyt luku on 60 prosentin tienoilla.

Kaskihake-yhtiön mukaan sopimus työllistää merkittävästi pohjoissavolaisia koneyrittäjiä, sillä puuta hankitaan koko maakunnan alueelta.

Suomen metsissä ei kasvateta erikseen energiapuuta, vaan energiaksi käytettävä puu on hakkuiden, metsänhoidon ja metsäteollisuuden sivutuotetta.

Lue seuraavaksi