Kajaanissa palaneen varikon syttymissyy edelleen epäselvä – sivulliset häiritsivät pelastustöitä

Palanut varikko toimi 30-35 henkilön tukikohtana. Varikko irtaimistoineen oli vakuutettu. 

Muun muassa työkoneet saatiin pelastettua palavasta rakennuksesta. Kuva: Tanja Heikkonen / Yle

Kajaanin kaupungin vuonna 1979 rakennettu varikko vaurioitui laajasti maanantaina sattuneessa tulipalossa. Rakennuksen kattorakenteet tuhoutuivat ja sisäosat kärsivät merkittävästi. Ajoneuvokalusto ja pienkalusto saatiin suurelta osin siirrettyä turvaan. Irtaimistoa kuitenkin myös paloi.

Kaupungin teknisen johtajan Jussi Heikkisen mukaan vahingot olivat mittavat.

– Summaa on vaikea on arvioida.

Varikko on toiminut ympäristöteknisen toimialan kunnallistekniikan katujen ja puistojen kunnossapidon tukikohtana. Vahinkojen vuoksi toimistotiloja ei voi käyttää ja henkilöstölle on järjestetty väliaikaiset työskentely- ja sosiaalitilat muualta Kajaanin kaupungilta. Henkilövahinkoja ei tullut tulipalossa.

– Uuden varikon paikasta ei ole vielä puhuttu.

Vaaratilanne savun osalta oli ohi puolen yön aikaan. Pelastuslaitoksen osalta jälkisammutus oli valmis kahden aikaan aamuyöllä. Vakuutetun varikon syttymissyytä on alettu tutkia muiden viranomaisten toimesta.

Kainuun pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Raisa Korhonen kertoo, että palon syttymissyytä ei vielä tiedetä. Korhonen nostaa esiin onnettomuudessa pelastustöihin vaikuttaneen ilmiön.

– Sotkamontiellä oli ongelmaa, kun siellä oli niin paljon ihmisiä ja heitä pitää käskeä pois. Siinä oli riskinä, että ihmisille olisi sattunut jotain.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)