1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ravintolaterassit

Tässä ovat Senaatintorin 16 kesäterassia: pizzaa, tapaksia, fine diningia, cocktaileja ja pienpanimo-oluita

Helsingin Senaatintorille tuodaan laaja valikoima erilaisia ravintola- ja baarialan toimijoita. Avajaisia vietetään viimeistään 1. heinäkuuta.

Ravintolaterassit
Kuvassa on näkymä Helsingin Senaatintorilta 3. kesäkuuta 2020.
Senaatintori on hiljentynyt turismin kärsiessä koronarajoituksista. Silja Viitala / Yle

Helsingin Senaatintorille on valittu 16 kesäterassia. Terassialue on avauduttuaan auki elokuun loppuun saakka kello 9–23, anniskelun loppuessa kello 22. Alueelle on tulossa 480 asiakaspaikkaa.

Alueelle tulevien ravintoloiden joukosta löytyy niin burgeripaikkaa, viinibaaria, leipomoa kuin filippiiniläistä keittiötäkin. Toimijat valittiin pääsääntöisesti Helsingin keskustan alueelta.

– Terassialueen pääidea on elävöittää Helsingin ydintä koronatilanteen vähennettyä ihmisten liikkumista, kertoo alueen organisoinnista vastaava Torikorttelien kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

Terassi Helsingin pääkallopaikalta irtosi 2000 euron kiinteällä kuukausivuokralla ja liikevaihtosidonnaisella osuudella.

– Riskiä pitää jakaa. Kukaan ei tiedä miten pandemian kanssa käy, kertoo Bauer.

– Jännittää ilman muuta. Ei mikään ole varmaa, esimerkiksi että miten ihmiset uskaltautuvat liikkeelle. Toiveikkaana silti kohti intiaanikesää, Bauer muotoilee.

Luvassa on siis paljon keskenään erilaisia ruokailu- ja juomamahdollisuuksia. Helsingin kaupunki kertoo (siirryt toiseen palveluun), että alueen käytännön toteututuksessa on ottanut mallia siirtolapuutarhoista. Suunnittelija Linda Bergrothin mukaan alueelle tulee 200 viljelylaatikkoa, joihin istutetaan hyötykasveja. Viljelylaatikoiden rivit toimivat myös alueen kulkuväylien reunoina.

Alueen suunnittelussa on tähdätty väljyyteen, jotta koronavirukseen liittyviä suojatoimenpiteitä pystytään noudattamaan. Alueelle tulee myös 16 käymälää.

Sadan hakijan joukosta alueen toimijoiksi valikoituivat seuraavat:

Bites Burgers

Bricco Wine Bar

Bryggeri Helsinki

Bakery-Eatery Levain

Ravintola Loop

Muru & Pastis

Paisano

Bar Runar

Ravintola Sea Horse

Skiffer x Seksico Tacos

Sofia Helsinki

Ravintola Sunn

Dogs & Bubbles by Valkoinen Sali

Pizzeria Via Tribunali & SALAKAPAKKA by Son of a Punch

W30

Yes Yes Yes

Lue lisää:

Tuleeko Helsinkiin kaikkien aikojen terassikesä? Kaupungille satelee lupahakemuksia ja ruokaa nautitaan jo jäähallinkin pihalla

Pormestari Vapaavuori lupailee Helsingin Senaatintorille ensi kesäksi terasseja – Lasipalatsin aukiolla terassi tuplaantuu, jotta turvavälit toteutuvat

Lue seuraavaksi