1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Seinäjoen lentoasema

Seinäjoen lentoasema sai valtionavustusta – suunnitelmissa lomalento Portugaliin

Seinäjoen lentoaseman saama valtionavustus on 130 000 euroa. Summa käytetään turvatarkastusinvestointiin, kiitotiekaluston kunnostamiseen sekä lentoaseman yleiseen kunnostamiseen.

Seinäjoen lentoasema sai valtionavustusta. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Seinäjoen lentoasema on saanut 130 000 euron valtionavustuksen. Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään myöntänyt valtionavustuksia Finavian ulkopuolisille alueellisten lentoasemien ja lentopaikkojen toiminta- ja investointimenoihin.

Tämän vuoden avustussumma on yhteensä 2,9 miljoonaa euroa. Kyseessä on harkinnanvarainen avustus. Hakemuksia tuli ennätysmäärä, yhteensä 26 kappaletta.

Alueellisia lentoasemia tuetaan 900 000 eurolla.

– Seinäjoen lentoasemalla avustussummaa käytetään turvatarkastusinvestointiin, kiitotiekaluston kunnossapitoinvestointiin sekä lentoaseman infran ylläpitoon, kertoo Seinäjoen lentoaseman päällikkö Rauli Lukkarila.

Seinäjoen hakema avustussumma oli 280 000 euroa, mutta 130 000 euroon ollaan lentoasemalla tyytyväisiä. Viime vuonna Seinäjoen lentoasema ei valtionavustusta saanut.

– Syksyllä Seinäjoen lentoasemalta olisi suunnitteilla yksi lomalento. Se suuntautuisi Portugaliin, jos koronatilanne sallii, Lukkarila kertoo.

Valtionavustusta alueellisten lentoasemien tukemiseen myönnettiin Seinäjoen lisäksi Lappeenrantaan 500 000 euroa ja Mikkelin lentokentälle 270 000 euroa