Helsingin kaupunkipyöräpalvelua halutaan laajentaa

Laajennuksen toteutuminen edellyttää kaupungin lisärahoitusta.

Kaupunkipyörät
Kaupunkipyörät ovat parkissa.
Kaupunkipyörät ovat nykyään tuttu näky monen suomalaisen kaupungin katukuvassa.Liisa Takala / Yle

Helsingin kaupunkipyöräpalvelua pyritään laajentamaan, kertoo HKL tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

HKL:n tavoitteena on, että palvelu kattaisi jatkossa mahdollisimman suuren osan Helsingistä. Liikelaitos teetti keväällä 2020 palvelun laajentamismahdollisuuksista selvityksen. Ratkaisuiksi ehdotettiin palvelun laajentamista ympärivuotiseksi, pyöräilykauden pidentämistä yhdellä kuukaudella ja asemamäärän lisäämistä, sekä verkoston alueellista laajentamista, joista päädyttiin viimeksi mainittuun.

– Päätös laajentaa aluetta mahdollistaisi kaupunkipyöräpalvelun käytön lähes kaikille helsinkiläisille, ja se on ollut myös palautteen perusteella kaupunkilaisten toive, sanoo HKL:n projektipäällikkö Samuli Mäkinen tiedotteessa.

– Ympärivuotisuus on edelleen tarpeellinen kehityskohde, ja sen on syytä olla lähtökohtana seuraavan sopimuskauden kilpailutusta valmisteltaessa.

Päätös koski tässä vaiheessa vasta suunnittelun jatkamista. Laajennuksen toteutuminen edellyttää lisärahoitusta kaupungilta.

HKL käsittelee laajennusta syksyllä 2020.

Lue lisää:

600 lähes käyttämätöntä kaupunkipyörää lojuu varastossa – niitä ei saada käyttöön Suomessa poikkeuksellisen kiistan vuoksi

Kuluttajavirasto tiukkana: Kaupunkipyörien palauttamisongelmat eivät saa kaatua käyttäjän maksettaviksi