Ari Maunuksela on koulutusyhtymän uusi johtaja

Maunukselan valinta tapahtui selvin numeroin.

Keski-Pohjanmaa
Kuvassa opetuskeittiö
Koulutusyhtymän opetuskeittiö.Kalle Niskala / Yle

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän valtuusto on valinnut uudeksi yhtymäjohtajaksi kauppatieteiden tohtori Ari Maunukselan Espoosta.

Valinta tapahtui selvällä äänten enemmistöllä. Maunuksela sai vaalissa 522 4/9 ääntä. Anu Haapasalo sai 181 2/7 ja Sanna Kivinen 16 ¼ ääntä.

Yhteensä annettuja ääniä oli 720.

Alun perin virkaa tavoitteli 19 hakijaa.

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymän johtajan valinta jää valtuustolle: hallitus ei nostanut ketään kärkikolmikosta yli muiden

Maunuksela on toiminut johtamistehtävissä sekä ammatillisessa aikuiskoulutuksessa että toisella asteella ja lisäksi niihin liittyvissä asiantuntijarooleissa.

Viimeksi hän toimi Suomen Yrittäjäopiston kehitysjohtajana ja johtoryhmän jäsenenä.

Työuransa alkupuolella Maunuksela työskenteli Vaasan yliopistossa tutkimus- ja koulutustehtävissä. Tuossa vaiheessa hän teki myös väitöskirjansa.

Liisa Sadeharjun virkasuhde päättyy heinäkuun lopussa. Sadeharju irtisanoutui henkilökohtaisista syistä.

Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä järjestää toisen asteen ammatillista perus- ja lisäkoulutusta, valmentavaa koulutusta sekä oppisopimus- ja kansanopistokoulutusta.

Sen toimipaikat sijaitsevat Kokkolassa, Kälviällä, Kannuksessa, Kaustisella, Perhossa ja Pietarsaaressa. Tutkinto-opiskelijoita on noin 5 000. Kpedussa on noin 430 työntekijä

Koulutusyhtymän johtaja vaihtuu: Liisa Sadeharju irtisanoutuu henkilökohtaisista syistä