1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kainuu

Lähtölaskenta Kainuun Edun suhteen käynnistyi

Neljä kuntaa päätti irtautumisestaan eilen.

Kajaani, Sotkamo, Puolanka ja Suomussalmi ovat vetäytymässä Kainuun Edun rahoittamisesta. Arkistokuva. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kehittämisyhtiö Kainuun Edun tulevaisuus näyttää hankalalta, kun puolet osakakaskunnista päätti irtautumisestaan eilen.

Puolanka, Suomussalmi, Sotkamo ja Kajaani tekivät kaikki päätöksen kunnan- ja kaupunginhallituksissaan, etteivät ne ole enää rahoittamassa Etua ensi vuonna.

Sotkamon kunnajohtaja Mika Kilpeläinen kertoi Ylelle viime viikolla Sotkamon puntaroineen vuosia Edun rahoitusta. Kilpeläinen kertoo, että kunta on hiljalleen vahvistanut omia yrityspalveluja palkkaamalla muun muassa yritysneuvojan.

– Näin ollen Sotkamo ei koe tarvetta Kainuun Edun tarjoamalle toiminnalle. Jatkossakin tarvitaan kehittämistä, mutta ei tässä muodossa.

Kainuun Edun tulevaisuutta varjostaa myös Kasvua Kainuuseen -hankkeen rahoituksen takaisinperintä. Muutama vuosi sitten päättyneen hankkeen rahoitusta peritään takaisin kirjanpidollisen tulkintavirheen takia. Kainuun Liitto perii takaisin yhteensä 272 000 euroa.

Lähtökuopissa olevat kunnat alleviivaavat, että meneillään olevien hankkeiden jatko pystytään turvaamaan. Mahdollisiksi tulevaisuuden hanketoimijoiksi on nostettu muun muassa Kainuun Liitto ja Kajaanin ammattikorkeakoulu.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme (siirryt toiseen palveluun)

sähköpostiisi.

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)