Tönnön lastensuojeluyksikkö edelleen vastatuulessa Orimattilassa – teknisen valiokunnan päätös uudelleen käsiteltäväksi

Valiokunnan kokouksessa tapahtui menettelyvirhe, minkä vuoksi se käsitellään uudelleen maanantaina.

rakennusluvat
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Viime viikolla Orimattilan elinvoima- ja tekninen valiokunta päätti, ettei Orimattilan Tönnön alueelle rakennettavalle lastensuojeluyksikölle myönnettyä poikkeuslupaa kumota. Päätös tulee kuitenkin uudelleen käsittelyyn 22.6. maanantaina pöytäkirjan tarkastajan huomautettua kokouksessa sattuneesta järjestysvirheestä.

Valiokunnan puheenjohtaja Tapio Malmiharju (kesk.) kertoo tehneensä virheen kokouksen kulussa: kun kokouksessa esitettiin päätöksen siirtämistä seuraavan kokoukseen, hän äänestytti päätösehdotuksen hyväksymisestä tai päätöksen siirtämistä. Puheenjohtajan olisi täytynyt äänestää ensin siirtämisestä ja sen jälkeen erillisenä äänestyksenä päätösehdotuksesta.

Äänestyksen lopputulos oli viime tiukka, ja päätösehdotus voitti äänin 4–3. Malmiharju uskoo kuitenkin päätöksen pysyvän uudelleen äänestyksessä samana.

– Meillä ei ole oikeudellista mahdollisuutta hylätä päätöstä, joka perustuu lakiin ja asetuksiin. Asukkaita on tässä kuultu ja kaavoittaja on tehnyt päätöksen, jossa ei ole virhettä. Me emme päätä lautakunnassa, kuka saa muuttaa Orimattilaan tai millaista toimintaa tontilla tehdään.

Vaikka oikaisupäätökset hyväksytään, rakennuksia ei voida rakentaa ennen kuin rakennuslupa on lainvoimainen.

Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen on tehty valitus Orimattilan ympäristövaliokunnan toiminnasta lastensuojeluyksikön rakennusluvan valmistelussa hyvän hallintotavan vastaisena. Valitusten käsittelyaika on arvion mukaan 8–12 kuukautta, jota ennen rakennuslupa ei ole lainvoimainen.