Hyppää sisältöön

Jokioisten elämyspuisto Elonkierto etsii mallia toiminnan jatkamiseksi myös tulevaisuudessa

Elokierron Ystävät ry otti vuoden vaihteessa vetovastuun Elonkierrosta.

Elonkierrossa asuu muun muassa maatiaiskanoja. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Jokioisilla toimiva Elonkierto on noussut jaloilleen vapaaehtoisten tuen ja EU-rahan avulla. Puiston toiminnasta vastaava Elonkierron Ystävät-yhdistys (siirryt toiseen palveluun) on saanut päärahoitusta LounaPlussan Leader-hankkeesta.

Elonkierron tulevaisuus oli vaakalaudalla, kun Luonnonvarakeskus joutui luopumaan puiston ylläpidosta viime vuoden lopussa.

– Nyt meillä on tavoitteena saada parin vuoden aikana valmiiksi malli, jonka avulla puiston toiminta voi jatkua, kertoo Elonkierron koordinaattori Miia Kuhanen.

Elonkierron kotieläinpiha ja maaseudun esittelypuisto on tarkoitettu koko perheelle. Suurin osa Elonkierrossa olevista eläimistä on maatiaisrotua kuten kyyttöjä, suomenhevosia ja lapinlehmiä. Eläinten lisäksi puistossa voi tutustua maanviljelyyn.

Elonkierrossa on esillä myös työkoneita kuten vanhoja traktoreita. Kuva: Harri Oksanen / Yle

Puiston sisältöön voi Miia Kuhasen mukaan tulla jatkossa pieniä muutoksia.

– Tietysti jotkut alueet voivat pikkuisen muuttua, mutta me käytännössä pyöritetään tätä samalla konseptilla kuin Luonnonvarakeskus. Luken tutkimus on tässä vahvasti mukana ja me toimitaan tässä väliportaana, että tuodaan tietoa yleisölle eri tavoin.

– Pieniä uudistuksia ja tapahtumia tulee koko ajan. Meillä on avattu yleisölle diversiteetti- eli luonnon monimuotoisuusalue, mutta eläimiin voi tulla muutoksia.

Maaseutu- ja kotieläinpuisto Elonkierto sijaitsee Jokioisilla noin 10 kilometriä Forssasta. Puistoon on vapaa pääsy kello 6−23.