Oopperajuhlille ministeriöltä tukea puoli miljoonaa euroa – Festivaalijohtaja on tyytyväinen saatuun summaan

Oopperajuhlilla on laskettu tämän kesän osalta tulevan tappiota noin puolitoista miljoonaa euroa.

Savonlinnan oopperajuhlat peruttiin tältä kesältä. Arkistokuva. Kuva: Esa Huuhko / Yle

Savonlinnan oopperajuhlien kannatusyhdistys saa ministeriöltä 480 000 euron ylimääräisen tuen koronapandemiasta selviämiseen. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi nyt avustuksia sellaisten talousvaikutusten lieventämiseen, jotka ovat syntyneet maaliskuun ja toukokuun välisenä aikana. Oopperajuhlilla ollaan tyytyväisiä tuen saamiseen.

– Tätä summaa oli haettu ja toivottiin myös saavan. Teimme tarkat laskelmat kevään osalta ja ne olivat hakemuksessa mukana, että mihin ja mitä varten. Olemme hyvin tyytyväisiä summaan, kertoo oopperajuhlien festivaalijohtaja Jan Strandholm.

Oopperajuhlat käyttävät saatua tukea juokseviin kuluihin esimerkiksi toimistotilojen vuokriin, keväällä tehtyihin markkinointi- ja viestintäkuluihin ja palkkoihin. Oopperajuhlat työllistää ympärivuotisesti 13 ihmistä.

Kesän tapahtumille kohdistettu tuki ei ole vielä haussa, arvion mukaan tämä koronatuki tulisi hakuun valtion neljännessä lisäbudjetissa vielä kesäkuun aikana.

Oopperajuhlilla on laskettu, että tästä kesästä tappiota tulee yhteensä noin puolitoista miljoonaa. Eli kesän osalta tukea haetaan noin miljoonaa euroa.

– Neuvottelut Savonlinnan kaupungin kanssa ovat vielä kesken, tarkka summa tarkentuu myöhemmin, kertoo Jan Strandholm.

Jos tukea saadaan, niin Strandholmin mukaan se turvaa oopperajuhlien järjestämisen myös jatkossa. Kesän 2021 oopperajuhlat järjestetään Savonlinnassa heinäkuussa. Tapahtuman järjestelyt ovat jo alkaneet.

Kulttuurialojen yhteisöille myönnettiin ministeriöstä nyt tukea yhteensä reilut 10 miljoonaa euroa.