Opetus- ja kulttuuriministeriön korona-avustuksista iloisia yllätyksiä kulttuuritoimijoille – Pyynikin kesäteatteri sai 250 000 euroa

Olen äärimmäisen iloinen ja huojentunut, kommentoi teatterin toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

opetusministeriö
kesäteatterin katettu katsomo
Arkistokuva Pyynikin kesäteatterin katsomosta.Pyynikin kesäteatteri

Koronarahaa on nyt jaettu myös kulttuuripuolen toimijoille.

Pyynikin kesäteatteri saa 250 000 euroa avustusta opetus- ja kulttuuriministeriöltä. Kesäteatteri joutui perumaan kaikki kesän teatteriesitykset koronan takia.

– Olen äärimmäisen iloinen ja huojentunut. Tämä on toiminnan kannalta ensiarvoinen apu, sanoo toiminnanjohtaja Hanna Suurhasko.

Suurhaskon työ on ollut korona-aikana osa-aikainen. Miltei koko henkilökunta on lomautettu kokonaan. Kymmenen minuuttia tiedon saatuaan, Suurhasko oli jo ehtinyt kertoa ilouutisia eteenpäin.

– Oli ihanaa tiedottaa vakituiselle henkilökunnalle, että kohta lomautusten lopettamista voidaan jo keskustella.

Lähiaikoina teatterilla suunnitellaan sitä kuinka esimerkiksi ensi vuoden kesäteatterikausi toteutetaan. Tappioton toiminta olisi vaatinut haetun 350 000 tuen, mutta saatu summa helpotti merkittävästi suunnittelua.

Pirkanmaalla myös esimerkiksi Tampere-talo Oy sai puoli miljoonaa, Pakkahuonetta ja Klubia pyörittävä Tampereen Kulttuurikamari Oy 100 000 ja Pirkanmaan tanssin Keskus ry 96 000 euroa.