Hyppää sisältöön

Mediat: Katiska-huumerikosvyyhdin päätekijä Niko Ranta-aho vapautettiin tutkintavankeudesta

Ranta-aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet.

Niko Ranta-aho (oikealla) Turussa 6. heinäkuuta 2019. Kuva on peräisin poliisin esitutkintamateriaalista. Kuva: Poliisi

Katiska-huumerikosvyyhdin päätekijä Niko Ranta-aho on tänään vapautettu tutkintavankeudesta, kertovat MTV (siirryt toiseen palveluun), Ilta-Sanomat (siirryt toiseen palveluun) ja Iltalehti (siirryt toiseen palveluun). Helsingin käräjäoikeus päätti asiasta tänään. Ranta-ahon asianajaja Hannu Kaitaluoma on vahvistanut asian MTV:lle.

Käräjäoikeus käsitteli tapausta jo aiemmin tällä viikolla mutta päätti silloin, ettei Ranta-ahoa voida päästää vielä vapaaksi.

Ranta-aho on tunnustanut lähes kaikki syytteet. Häntä on käräjäoikeuden käsittelyissä kuultu keskeisistä Espanjasta Suomeen järjestetyistä huume-eristä. Maaliskuussa Ranta-aho myös johdatti poliisit maastokätköille, joista löytyi kymmeniä kiloja huumeita.

Rikosvyyhdin toinen syytetty, liivijengi Cannonballin entinen johtaja Janne Tranberg kiistää häneen kohdistetut syytteet.

Ranta-ahoa ja Tranbergia syytetään huumeliigan johtamisesta

Syytteiden mukaan Ranta-aho ja Tranberg johtivat huumeorganisaatiota Espanjasta. Syyttäjien mukaan Suomeen on tuotu 17 kiloa kokaiinia, yli 200 kiloa amfetamiinia, reilut satatuhatta ekstaasitablettia ja muun muassa metamfetamiinia, LSD:tä ja hasista.

Esitutkinnan mukaan huumeilla tienattiin yli kymmenen miljoonaa euroa rikoshyötyä. Rikosepäilyt ajoittuvat vuosiin 2016–2019.

Syyttäjien mukaan Tranberg johti Helsingin haaraa ja Ranta-aho Tampereen haaraa. Tranbergin haarassa syytettynä on muun muassa entisiä Cannonball-jengiläisiä, minkä lisäksi haaran huumeita myytiin syyttäjien mukaan darknetissä eli pimeässä verkossa Silkkitiellä. Ranta-ahon haarassa taas on syytettynä pääosin ihmisiä, joilla ei ole aiempaa rikostaustaa.

Lue lisää:

.
.