1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Oulu

Somekirjoituksilla kohua herättäneen SDP:n kaupunginvaltuutetun hyllytys valtuustoryhmästä jatkuu Oulussa

SDP:n kunnallisjärjestö päätti pidentää Sari Halosen määräaikaista erottamista valtuustoryhmästä marraskuun loppuun.

Kuva: Yle

Somekirjoituksillaan kohua herättänyt SDP:n oululaisvaltuutettu Sari Halonen pysyy pois puolueen valtuustoryhmästä marraskuun loppuun asti. Asiasta päätti Oulu sosialidemokraattien kunnallisjärjestö keskiviikkoiltana.

SDP:n valtuustoryhmä erotti somekirjoitusten takia Halosen keväällä määräaikaisesti syyskuun loppuun asti. Nyt kunnallisjärjestö vahvisti tämän ratkaisun ja samalla jatkoi määräaikaista erottamista kahdella kuukaudella.

Oulun SDP:n valtuustoryhmän puheenjohtaja Pirjo Sirviö kertoo, että kunnallisjärjestö haluaa ratkaisullaan antaa Sari Halosen omalle puolueosastolle, Oulun työväenyhdistykselle, aikaa käsitellä asiaa. Halosen somekirjoituksia käsitellään syksyllä ensin työväenyhdistyksen johtokunnassa, ja sen jälkeen jäsenkokouksessa.

Sari Halonen kirjoitti Facebookin Kuusamossa puhutaan -sivustolla huhtikuussa, että melkein voi toivoa kuusamolaisten sairastavan koronaviruksen aiheuttaman taudin. Kommentit olivat osa viestiketjua, jossa keskusteltiin mökkeilijöiden tulosta Kuusamoon ja tehohoitopaikkojen puutteesta.

Sari Halonen on sanonut kirjoittaneensa viestejä yksityishenkilönä.

Pirjo Sirviö huomauttaa, että Sari Halosen valtuustotoiminnassa ja lautakuntatyöskentelyssä ei ole mitään moitittavaa.

– Raskauttavaa tästä tekee se, että kyllä valtuutettu on valtuutettu myös vapaa-ajallaan. Hän on sitoutunut puolueen ja Oulun kaupungin arvoihin toimia valtuutettuna, Sirviö sanoo.

Oulun sosiaalidemokraattien kunnallisjärjestö perustettiin Oulun kuntaliitoksen jälkeen, ja siihen kuuluu seitsemän puolueosastoa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)