Kittilä maksaa yli 80 000 euroa hyvitystä työsyrjinnästä kunnanjohtajaksi hakeneelle

Sopimukseen päädyttiin, sillä oikeudenkäynnit maksaisivat paljon ja toisivat kielteistä julkisuutta Kittilän kunnalle.

työsyrjintä
Kittilän kunnantalo
Kunnanhallituksen hyväksymän sovintosopimuksen mukaan myös kunta on myöntänyt rikkoneensa virkavaalissa tasa-arvolakia.Annu Passoja / Yle

Kittilän kunta maksaa kymmeniä tuhansia euroja Harri Mattilalle.

Tiistaina kokoontunut kunnanhallitus päätti, että Mattilalle maksetaan 70 335 euroa korvausta ansionmenetyksestä. Lisäksi se päätti jo aiemmin maksaa tasa-arvolakiin perustuvaa hyvitystä työsyrjinnästä 11 000 euroa.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan Kittilän kunnanvaltuusto rikkoi tasa-arvolakia, kun se ei valinnut vs. kunnanjohtajan virkaan joulukuussa 2017 pätevintä hakijaa Harri Mattilaa vaan Sanna Ylinamman.

Kunnanhallituksen hyväksymän sovintosopimuksen mukaan myös kunta on myöntänyt rikkoneensa virkavaalissa kyseistä lakia.

Sopimukseen päädyttiin, sillä oikeudenkäynnit veisivät kunnan työntekijöiden aikaa, maksaisivat paljon ja toisivat kielteistä julkisuutta Kittilän kunnalle.

Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että se myöntää sovintosopimukseen 81 335 euron lisämäärärahan. Lisämääräraha heikentää kunnan kuluvan vuoden tulosta.

Raili Fagerholm (vas.) jätti asiassa eriävän mielipiteen. Hän esitti kunnanhallitukselle, että Mattilalle olisi maksettu vain koeaikaan sitoutettu korvaus. Esitys raukesi kannattamattomana.

Lue lisää:

Kittilän kunta maksaa tuhansien eurojen korvauksen työsyrjinnästä

Kunnanjohtajaksi hakenut vaatii yli 100 000 euron vahingonkorvauksia Kittilän kunnalta syrjinnästä

KHO kumosi Kittilän vs. kunnanjohtajan valinnan – virkaan on valittu jo toinen henkilö

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).