Kemin kulttuurilaitoksille 103 000 euroa koronatukea – jaetaan teatterille, taidemuseolle ja orkesterille

On tärkeää, että voimme auttaa toimijoita selviämään vaikeiden korona-aikojen yli, sanoo ministeri Hanna Kosonen.

Kemin kaupunginorkesterille on myönnetty 33 000 euroa koronatukea. Kuva: Kimmo Hiltula / Yle

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) on myöntänyt 103 000 euroa koronatukea Kemin kulttuurilaitoksille. Taidemuseolle on myönnetty 30 000, kaupunginteatterille 40 000 ja kaupunginorkesterille 33 000 euroa.

Lisämäärärahalla tuetaan teattereiden ja orkestereiden edellytyksiä jatkaa taiteellista ja muuta luovaa työtä sekä museoiden edellytyksiä hoitaa kulttuuriomaisuuden suojeluun, kulttuuriperinnön ja taiteen saatavuuteen sekä asiantuntijapalveluihin liittyviä tehtäviä.

– Teattereilla, orkestereilla ja museoilla on suuri merkitys kaikkialla Suomessa. Ne tarjoavat elämyksiä ja isoja kokemuksia. Niillä on myös rooli alueellisen ja valtakunnallisen identiteetin rakentumisessa, Kosonen sanoo tiedotteessa.

Päätöksiä tehtäessä on huomioitu 13.3.–31.5. syntyneitä tulonmenetyksiä ja säästöjä, toteutettua toimintaa sekä suunnitelmia toiminnan jatkuvuudelle.

Lue uusimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)
Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).
Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).