Tervakosken Puuhamaa avaa porttinsa juhannuslauantaina – puistoon pääsee kerralla 3000 vierailijaa

Kesän aikana Puuhamaa ottaa käyttöön järjestelmän, jossa pääsylipun voi varata ennakkoon.

Tervakosken Puuhamaa
Puuhamaan vesipuisto
Myös Puuhamaan vesipuisto on tarkoitus avata.Timo Leponiemi / Yle

Tervakosken Puuhamaa avaa ovensa juhannuslauantaina. Muiden huvipuistojen tavoin myös Puuhamaassa on jouduttu tekemään muutoksia koronarajoitusten vuoksi.

Osaa laitteista ei avata ollenkaan. Lisäksi laitteissa jätetään turvavälejä tai niihin päästetään kerralla vain saman seurueen jäseniä.

– Esimerkiksi pallomeriä emme ota käyttöön ollenkaan, koska niiden hygieniasta olisi käytännössä mahdotonta huolehtia, kertoo puistonjohtaja Ilkka Vaskio.

Sen sijaan Puuhamaassa sijaitseva vesipuisto otetaan käyttöön normaalisti. Vaskio kertoo, että puiston ravintoloissa noudatetaan ravintoloille yleisesti asetettuja määräyksiä. Lisäksi laitteiden ja kaikkien tilojen desinfiointia on tehostettu.

Puistoon otetaan kerralla sisälle 3 000 vierailijaa. Aluksi kävijämäärän mahdollisesta täyttymisestä tiedotetaan Puuhamaan internet- ja Facebook-sivuilla.

– Suunnitteilla on, että myöhemmin kesällä otamme käyttöön järjestelmän, jossa lipun Puuhamaahan voi varata ennakkoon. Tällöin saa varmistettua itselleen paikan tiettynä päivänä, Vaskio