Kaste- ja vihkivaraukset ovat kasvussa Kouvolassa koronakevään jälkeen – osa perui kesähäät

Kirkollisissa toimituksissa noudatetaan edelleen koronaan liittyviä turvallisuusrajoituksia.

Henkilökohtaiset juhlat ja elämäntapahtumat
hääpari
Koronarajoitusten lievennettyä jo varattuja häitä ei enää peruta yhtä paljon kuin epidemian alkuvaiheessa.AOP

Kaste- ja vihkivaraukset ovat tasaisessa kasvussa Kouvolan seurakunnissa koronakevään jälkeen.

Kouvolan seurakuntayhtymästä kerrotaan, että varsinkin kesäkuun alusta on varattu sekä kotikasteita että kasteita seurakunnan tiloissa huomattavasti maalis-toukokuuta enemmän.

Jo varattuja häitä ei peruta enää niin paljon. Koronatilanteen takia maalis-, huhti- ja toukokuussa Kouvolassa siirrettiin ja peruttiin muutamia kaste- ja vihkivarauksia.

Edelliskesän toimitusten lukumääriin matkaa

Kastevarauksia Kouvolan seurakunnissa on tähän mennessä tehty kesä-syyskuun ajalle yhteensä 44 kappaletta ja vihkivarauksia 64 kappaletta. Viime vuonna samana aikana kasteita oli 144 ja vihkimisiä 88 kappaletta.

Kotka-Kymin seurakunnassa varausten määrät ovat pysyneet tasaisina. Varauksia on kuitenkin viime vuoteen verrattuna vähemmän.

Kotka-Kymin seurakunnassa vihkimisiä ja avioliittoon siunaamisia on varattu kesä-syyskuun ajalle 54, näistä on peruttu tai siirretty 10 kappaletta. Samaan aikaan viime vuonna varauksia oli 56 kappaletta.

Kastevarauksia Kotka-Kymin seurakunnassa on tehty kesä-syyskuun ajalle tähän mennessä 46 kappaletta. Viime vuonna kastetoimituksia oli 66 kappaletta.

Kirkkoherra Anna-Tiina Järvinen Kotka-Kymin seurakunnasta huomauttaa, että varauksia voi tulla myöhäisemmällä kesällä vielä lisää.

– Kasteissa pitää ottaa huomioon, että lapsi kastetaan usein 2-3 kuukauden iässä, joten kaikkia loppukesän ja syyskuun kasteita ei ole ehkä vielä varattu. Kokonaiskuvan näkee vasta myöhemmin.

Tilaisuuksia peruttiin koronan takia

Useita kaste- ja vihkitilaisuuksia siirrettiin tai peruttiin keväällä ja alkukesästä koronan takia.

Parit ovat varanneet uusia aikoja vihkitoimituksille.

– Osa vihkipareista on myös jäänyt odottamaan kesän 2020 muuttuvia ohjeita tai siirtänyt häät suoraan syksylle tai ensi vuoteen, kertoo toimistosihteeri Tarja Reijo Kouvolan seurakuntayhtymästä.

Kirkollisissa toimituksissa noudatetaan edelleen rajoituksia osallistujamääristä sekä muita turvallisuusohjeita.

Kirkoissa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä.

Hallitus ilmoitti eilen purkavansa kokoontumisrajoituksia. Elokuun alusta lähtien sallitaan yli 500 henkilön tilaisuudet, mutta se edellyttää turvallisuuden varmistamista erityisjärjestelyin.