Jyväskylän Cygnaeuksenkadusta muodostunut sakkorysä: "Tunti tai kaksi yritetään tavoittaa auton omistajaa, jonka jälkeen tilataan hinausauto"

Autoilijat pysäköivät kadun varteen kielloista huolimatta.

Jyväskylä
Autojen siirtokehotusmerkki Jyväskylän keskustan Cygnaeuksenkadulla.
Autoja on pysäköitynä kadun varteen erityisesti Jyväskylän kaupunginkirjaston edustalla.Miia Roivainen / Yle

Jyväskylän keskustassa sijaitsevasta Cygnaeuksenkadusta on muodostunut varsinainen sakkorysä. Autojen tuulilaseissa komeilee päivittäin sakkolappuja, vaikka pysäköintikielto on ollut voimassa jo viikon verran.

Katua muun muassa päällystetään uudelleen kolmen viikon ajan kestävän urakan aikana. Kadunvarsipysäköinti koko kadun pituudelta Hannikaisenkadulta Yliopistonkadulle on kielletty työmaan aikana, mutta autoilijat eivät vaikuta välittävän kiellosta.

– Siitä tulee ongelmia, kun ihmiset eivät noudata pysäköintikieltoa. Työmaalla ei pystytä esimerkiksi tekemään töitä tehokkaasti , työmaapäällikkö Antti Kaarlela GRK Road Oy:lta harmittelee.

Autojen omistajia joudutaan etsimään esimerkiksi Finderin avulla. Puhelinnumerojen löytäminen on kuitenkin vaikeaa, Kaarlela sanoo.

– Tunti tai kaksi yritetään tavoittaa auton omistajaa, jonka jälkeen tilataan hinausauto. Me on pyritty tavoittelemaan omistajia, ennen kuin on pakko hinata.

Pysäköintilippuautomaatti on huputettu katuremontin ajaksi, koska pysäköinti on kielletty.
Kadun varressa olevat lippuautomaatit on myös huputettu remontin ajaksi.Miia Roivainen / Yle

Työmaan on arvioitu päättyvän heinäkuun toisena päivänä. Työtä jouduttaisi huomattavasti se, kun ihmiset malttaisivat olla pysäköimättä kadulle, Kaarlela toteaa.

Yöaikaan tehtävää työtä koetetaan helpottaa etukäteen.

– Käydään päivällä viemässä kartioita kadulla, ikään kuin varataan pysäköintipaikat. Se ehkä kiinnittää ihmisen huomion, että todennäköisesti jotain on tulossa, Kaarlela kertoo.