Kuntaliitto: Kainuun sotejohtajan potkut jäivät yhden äänen päähän

Kainuun soten yhtymävaltuuston kokouksessa tehty äänestystulos on vaatinut tulkintaa.

sosiaali- ja terveyshallinto
Maire Ahopelto.
Maire Ahopelto saa jatkaakin. Arkistokuva.Elisa Kinnunen / Yle

Kuntaliiton lakiasiainjohtaja Juha Myllymäki vahvistaa, että Kainuun sote-kuntayhtymän johtaja Maire Ahopelto saa jatkaa tehtävässään.

Erottamiseen ääniä olisi tarvittu 24, kun keskiviikkona yhtymävaltuuston kokouksessa ääniä tuli erottamisen puolesta 23.

– Kuntayhtymän johtajan erottamiseen tarvitaa 2/3 -osaa äänistä. Tuosta määrästä se tarkoittaa, että valtuutettuja olisi pitänyt olla 24 erottamisen kannalla, kertoo Myllymäki.

Kuinka tästä jatketaan?

– Tässä on kuntayhtymän mietittävä, mitkä askeleet ovat jatkossa. Kuntayhtymän valtuusto voi kokoontua päättämään siitä aikanaan, Myllymäki sanoo.

Sote-kuntayhtymän yhtymävaltuuston puheenjohtaja Osmo Polvinen kertoo, että tieto kirjataan ylös ja todetaan. Tieto olisi ollut tarpeellinen jo valtuuston kokouksen jälkeen. Se, onko luottamuspulaa vielä jatkossa, jää Polvisen mukaan nähtäväksi.

– Äänestyksen tulos, kun on mikä on, niin sen mukaan mennään. Eihän se maailma ole tällaisiin asioihin kaatunut ennenkään. Luottamusta en lähde takaamaan kenenkään puolesta. Keskustapuolue saa ensin omat keskustelunsa käydä. Eiköhän tästä eteenpäin mennä, kertoo Polvinen.

Kainuun sotesta ei saatu virkamiesjohtoa kiinni kommentoimaan asiaa. Kainuun soten hallintojohtaja Anu Huttunen kertoi keskiviikkona Ylelle, että ensimmäisen äänestyksen tulos on riittävä ratkaisun kannalta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)