Ukkonen ja rankkasade työllistänyt pelastuslaitosta Etelä-Savossa – Tehtäviä on ollut erityisesti Savonlinnan suunnalla

Kukaan ei ole loukkaantunut onnettomuuksissa.

myrskyt
Savonlinnan kaduilla tulvi rankkasateen takia.
Pelastuslaitoksella on ollut tehtäviä erityisesti Savonlinnan seudulla, jossa kadutkin välillä tulvivat.Emilia Liukkonen

Ukkonen on työllistänyt pelastuslaitosta torstaina Etelä-Savossa. Tehtäviä on kertynyt iltapäivään mennessä yhteensä kolmisenkymmentä. Hälytystehtävät ovat olleet pääasiassa salaman aiheuttamia hälytystehtäviä.

Kahdeksan kertaan pelastuslaitosta on tarvittu apuun torjumaan tulvivaa vettä rakennuksista. Päivän aikana on syttynyt lisäksi viisi maastopaloa sekä seitsemän rakennuspaloa. Kukaan ei ole loukkaantunut onnettomuuksissa.

Ukkonen ja rankkasade on työllistänyt pelastuslaitosta erityisesti Savonlinnan seudulla. Siellä vesi tulvi esimerkiksi kaupan sisätiloihin noin 150 neliön suuruiselle alueelle. Lisäksi vettä on päässyt useampien talojen kellareihin. Vettä tulvi myös Savonlinnan kaduilla paikoitellen jopa puoli metriä, mutta päivystävän palomestarin mukaan se ei näkynyt autoilijoita haittaavan vaan veden sekaan ajeltiin autolla vähän uhkarohkeastikkin.

Ennusteiden mukaan iltapäivällä odotettavissa lisää myrskypuuskia. Etelä-Savon pelastuslaitos onkin nostanut valmiuttaan.

Sähkökatkoja on alueella ollut lähinnä itäosissa maakuntaa. Enimmillään Savonlinnassa oli päivällä ilman sähköjä noin 500 Parikkalan valon asiakasta.