Jalankulkijat väistelivät pakenijaa Lahdessa, moottoripyörä ja traktori törmäsivät Orimattilassa – Hämeen poliisin yö oli hikinen

Hämeen poliisin vuorokausi sisälsi 196 tehtävää.

poliisi
Poliisin Virve -puhelin.
Juhannus alkoi kiireisesti Hämeen poliisille.Emilia Malin / Yle

Orastava juhannus aiheutti virkavallalle kiirettä Hämessä, poliisi tiedottaa. Tehtäviä oli torstain ja perjantaiaamun välillä 196, kun edellisyönä niitä oli vain 89. Aloitetaan Lahdesta.

Poliisi päätti pysäyttää auton Kauppakadulla torstaina puoli kymmeneltä aamulla, mutta tuloksetta. Auton kuljetta jatkoi matkaansa kevyen liikenteen väyliä pitkin Lahdenkadulle. Jalankulkijat joutuvat väistelemään pakenijaa, joka kaasutti 30–50 kilometrin tuntivauhtia.

Auto pysähtyi Seponkadulla. Kuljetta yritti välttää rikosvastuun siirtymällä takapenkille. Peliliikkeestä huolimatta miehelle tehty huumepikatesti osoittautui positiiviseksi.

Poliisi otti miehen kiinni. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, rattijuopumuksesta ja huumausaineen käyttörikoksesta. Miehellä oli myös useita voimassa olevia etsintäkuulutuksia.

Kolme kuljettajaa sairaalaan

Sitten Orimattilaan, jossa moottoripyörä ja traktori ajoivat yhteen Pronssitien ja Takojantien risteyksessä puoli kahdeksalta illalla.

Moottoripyörä ajoi Pronssitietä kovaa vauhtia pohjoiseen, kun oikealta Takojantieltä tuli traktori. Risteyksessä ajoneuvot törmäsivät. Moottoripyörä osui traktorin vasempaan etukulmaan. Tasa-arvoisen risteyksen kohdalla nopeusrajoitus on 50 km/h.

Alle parikymppinen moottoripyörän kuljettaja loukkaantui, ja hänet vietiin sairaalaan. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja traktorin kuljettajaa perusmuotoisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Heinolassa rytisi pelti Aitjärventien ja Paasontien risteyksessä kahden aikaan iltapäivällä. Toinen kuljettaja ajoi Paasontietä lännestä itään ja toinen Artjärventietä pohjoisesta etelään. Paasontietä tulevalla on risteyksessä väistämisvelvollisuus.

Molemmat kuljettajat loukkaantuivat, ja heidät vietiin sairaalaan. Paasontietä ajanutta noin 35-vuotiasta miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.