Hyppää sisältöön

Sukellusvenemurhaaja Madsenia kuulusteltu myös yhteyksistä tanskalaisen teinitytön murhaan

Ensi viikolla julkaistavan kirjan mukaan teinitytön ja Kim Wallin murhilla on joitain yhtäläisyyksiä.

Viranomaiset ovat takavarikoineet Peter Madsenin rakentaman sukellusveneen, jossa hän murhasi toimittaja Kim Wallin 2017. Kuva: Mads Claus Rasmussen / EPA

Tanskassa elinkautiseen vankeuteen tuomittu sukellusvenemurhaaja Peter Madsenia on kuulusteltu myös liittyen 17-vuotiaan tytön murhaan. Asia ilmenee tiistaina julkaistavasta Emilie Meng – Pigen der forsvandt -kirjasta, josta on uutisoinut Berlingske Tidende -sanomalehti. (siirryt toiseen palveluun)

Madsenia on kuulusteltu kolme kertaa 17-vuotiaan tanskalaisen Emilie Mengin murhaan liittyen.

Meng katosi heinäkuussa 2016 ja löytyi keittiöveitsellä murhattuna viisi kuukautta myöhemmin, jouluaattoiltana, padosta Borupista, Kööpenhaminan lounaispuolelta. Löytöpaikka on yli 60 kilometrin päässä Korsøristä, missä hänet nähtiin viimeisen kerran elossa.

Useat eri lähteet ovat vahvistaneet kirjan kirjoittajille, että Madsenia on kuulusteltu Mengin murhaan liittyen sen jälkeen kun hänet pidätettiin ruotsalaistoimittaja Kim Wallin murhasta elokuussa 2017.

Murhissa yhtäläisyyksiä – ja eroja

Wallin ja Mengin murhissa on tiettyjä yhtäläisyyksiä. Ensinnäkin molemmat ruumiit löydettiin vedestä. Toiseksi Madsenilla on ollut käytössään valkoinen pakettiauto, jollaista poliisit ovat etsineet useita kertoja myös Mengin murhaan liittyen.

Madsenilla on myös yhteys Korsøriin, jossa Meng asui: Madsen kasvoi samalla alueella ja tuntee sen hyvin.

Toisaalta kirjoittajat korostavat, että Madsenia ei ole syytetty eikä tuomittu Mengin murhasta. Murhilla on myös eroavaisuuksia, ennen kaikkea se, että Meng ei joutunut samanlaisten raakuuksien kohteeksi kuin Wall.

Kirjoittajat eivät kuitenkaan ole pystyneet selvittämään, mitä Madsen on tehnyt 10. heinäkuuta 2016, jolloin Meng katosi. Myöskään poliisi ei ole kyennyt selvittämään Mengin murhaa.

Aiheesta aiemmin:

Sukellusvenemurhaaja Peter Madsenin elinkautinen tuomio jää voimaan – ei valita korkeimpaan oikeuteen