Oikeusministeri Barr: Presidentti Trumpin asianajajan toimia tutkiva syyttäjä on erotettu

Liittovaltion syyttäjä Geoffrey Berman vahvistaa, että hän väistyy virastaan.

Donald Trump
Donald Trump ja William Barr.
Presidentti Donald Trump ja oikeusministeri William Barr. Arkistokuva.Michael Reynolds / EPA

Yhdysvaltain oikeusministeri William Barr sanoo, että Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on erottanut liittovaltion syyttäjä Geoffrey Bermanin, jonka toimisto on tutkinut Trumpin henkilökohtaisen asianajajan Rudolf Giulianin toimia.

Barrin mukaan Trump erotti Bermanin Barrin pyynnöstä.

Berman vahvistaa lausunnossaan, että hän kunnioittaa päätöstä ja väistyy virastaan.

New Yorkin eteläisen piirin syyttäjä Bermanin erottamista koskevevat suunnitelmat tulivat julki perjantaina. Tuolloin Berman totesi, että hän ei aio jättää tehtäväänsä.

Barr sanoo Bermanille osoittamassaan kirjeessä, että hän oli "yllättynyt ja hyvin pettynyt" Bermanin perjantaisesta ilmoituksesta pitää kiinni virastaan.

– Olen pyytänyt presidenttiä poistamaan sinut virastasi tästä päivästä lähtien, ja hän on myös tehnyt niin, Barr sanoo.

Barr lisää, että Audrey Straussista tulee New Yorkin eteläisen piirin virkaa tekevä syyttäjä, kunnes Bermanille löydetään seuraaja.

Berman johti toimistoa, joka tunnetaan korkean tason oikeusjutuista, jotka liittyvät terrorismirikoksiin, Wall Streetin talousrikoksiin ja hallituksen korruptioon.

Lue myös:

Yhdysvaltain oikeusministeriössä kuohuu jälleen: Presidentti Trumpin asianajajan toimia tutkiva syyttäjä on joutumassa syrjään – Syyttäjä: "En aio erota"

Yli tuhat USA:n oikeusministeriön ex-työntekijää vaatii ministerin eroa – Barrin epäillään taipuneen Trumpin painostukseen

Lähteet: Reuters, Associated Press