1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. vesiliikenneonnettomuudet

Merivartioston partiovene upposi juhannuspäivänä, yksi merivartija kuoli

Partioveneessä oli kolmen hengen miehistö. Poliisi tutkii merivartijan kuolinsyytä.

Arkistokuvassa on Suomenlahden merivartioston partiovene PV 183 Loviisassa 18. syyskuuta 2015. Kuva: Helmi Henriksson / Lehtikuva

Suomenlahden merivartioston vartiolaiva Turvan partiovene upposi saatuaan pohjakosketuksen Loviisan edustalla juhannuspäivän iltana, kertoo Suomenlahden merivartiosto.

Pohjakosketuksesta aiheutui runsas vuoto, jonka seurauksena partiovene upposi siten, että vain veneen keula jäi pinnalle.

Paikalle hälytettiin Suomenlahden merivartioston venepartioita, Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri sekä ensihoidon, poliisin ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Loviisan Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan turmapaikka sijaitsee Keipsalon ja Lindholmenin väliin jäävällä merialueella.

Uponnut partiovene Loviisan edustalla merellä sunnuntaina 21. kesäkuuta 2020. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Partioveneessä oli kolmen hengen miehistö, joista kahden onnistui pelastautua. Yksi merivartija jäi sisään vedellä täyttyvään veneeseen.

Merivartija saatiin lopulta pois veneestä ja kuljetettiin Rajavartiolaitoksen helikopterilla Meilahden sairaalaan.

Suomenlahden merivartioston johtokeskuksen päällikkön Petteri Blomvallin mukaan merivartija todettiin kuolleeksi sairaalassa.

Uponnut partiovene oli noin 10-metrinen vene, jota käytetään erilaisissa merivartioston tehtävissä, Blomvall kertoo.

Loviisan Sanomien mukaan turmapaikka sijaitsee Keipsalon ja Lindholmenin väliin jäävällä merialueella. Kuva: Silja Viitala / Yle

Poliisi selvittää kuolemansyytä, Otkes aloitti tutkinnan

Poliisi hoitaa merivartijan kuolemansyyntutkintaa, Itä-Uudenmaan poliisi kertoo STT:lle. Kuolemansyyntutkinnoista ei tiedoteta enempää.

Onnettomuustutkintakeskus on aloittanut alustavan tutkinnan onnettomuudesta, se kertoo Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

Otkesin viestintäpäällikkö Tiina Bieber kertoo STT:lle, että onnettomuustutkijoiden on määrä matkata onnettomuuspaikalle tämän päivän aikana.

– Teemme kaikki tutkintatoimet, mitä tässä vaiheessa tarvitaan, että saadaan selvitettyä tapahtuman kulku ja sen syyt ja seuraukset.

Bieberin mukaan tutkintaan liittyy esimerkiksi onnettomuuspaikan kartoittamista ja onnettomuudessa osallisina olleiden kuulemista. Virallisen tutkinnan aloittamisesta päätetään Bieberin mukaan tavanomaisesti noin viikon kuluttua alustavan tutkinnan aloittamisesta.

Otkes ei ole vielä päättänyt partioveneen nostoajankohtaa.

Valkon satamassa Loviisassa oli ensihoitoyksiköitä viime yönä. Kuva: Helmi Henriksson / Lehtikuva

Ministeri Ohisalo ja kollegat välittivät osanottonsa

Poliisilaitokset eri alueilla, pelastuslaitokset ja merivartiosto ovat ottaneet osaa merivartijan kuolemaan. Myös sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) välitti suruvalittelunsa Twitterissä (siirryt toiseen palveluun).

– Surullinen uutinen viime yöltä. Otan osaa läheisten ja kollegojen suruun, Ohisalo kirjoitti.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Juttua korjattu 21.6. klo 10.21 Loviisan edustalla sijaitseva saari, jonka läheisellä merialueella turmapaikka Loviisan Sanomien tietojen mukaan on, on nimeltään Lindholmen, ei Lindholma, toisin kuin jutussa luki.