Uudellamaalla ainakin kaksi ihmistä hukkui juhannuksena

Loviisassa mervartija kuoli partioveneen uppoamisessa, mutta kuolinsyylle ole saatu varmistusta. Juhannuksen aikana koko maassa on hukkunut yhteensä ainakin seitsemän ihmistä.

hukkuminen
en livboij på en badstrand
Hukkumiset tapahtuivat Espoon Kivenlahdessa, Helsingin Hietaniemessä ja Loviisan edustalla.Jonas Mastosalo / Yle

Uudenmaan alueella on juhannusaaton ja juhannuspäivän aikana hukkunut yhteensä ainakin kaksi ihmistä. Heidän lisäkseen muualla maassa on hukkunut viisi ihmistä.

Koko maassa on hukkunut sunnuntain alkuiltaan mennessä yhteensä ainakin seitsemän ihmistä. Uudellamaalla kaksi ja viisi muuta Pohjois-Pohjanmaalla Pudasjärven Iso Ahvenjärvellä, Varsinais-Suomessa Sauvossa, Pohjois-Savossa Rautalammilla, Pirkanmaalla Pälkäneellä ja Kaakkois-Suomen Kotkassa.

Hukkumisten lisäksi vesillä on ollut paljon läheltä piti tilanteita. Useita ihmisiä on autettu vedestä niin Uudellamaalla kuin muuallakin Suomessa.

Merivartija kuoli Loviisan edustalla

Suomenlahden merivartioston partiovene Turva upposi juhannuspäivänä ja kolmen hengen miehistöstä yksi merivartija kuoli. Partiovene upposi saatuaan pohjakosketuksen Loviisan edustalla juhannuspäivän iltana.

Partioveneen pohjakosketuksesta aiheutui runsas vuoto, jonka seurauksena partiovene upposi. Vain veneen keula jäi pinnalle. Partioveneessä oli kolmen hengen miehistö, joista kahden onnistui pelastautua. Yksi merivartija jäi sisään vedellä täyttyvään veneeseen ja pelastusyrityksistä huolimatta hänet todettiin menehtyneeksi sairaalassa. Kuolinsyylle ei ole saatu varmistusta.

Yksi hukkui Helsingin Hietaniemessä

Juhannuspäivänä illansuussa Helsingissä Hietaniemen rannalla tapahtuneessa onnettomuudessa nuorehko mies joutui veden varaan ja hukkui. Saman tehtävän yhteydessä pelastettiin vedestä toinen henkilö, joka vietiin sairaalahoitoon. Poliisi tutkii tapahtumaa kuolemansyyn selvittämisenä, eikä tiedoteta siitä toistaiseksi enempää.

Uimari menehtyi Espoon Kivenlahdessa

Juhannusaattona Espoon Kivenlahdessa Tyrskyrannassa noin kello 20 uimaan lähtenyt ihminen menehtyi tapaturmaisesti hukkumalla. Länsi-Uudenmaan poliisin mukaan paikalla olleet muut ihmiset tekivät kaikkensa uhrin pelastamiseksi, mutta valitettavasti tuloksetta.

Useita autettu ylös vedestä Uudellamaalla

Juhannusviikonlopun aikana on tullut melko paljon hälyytyksiä veteen joutuneista. Useita vesillä liikkuvia tai uimassa oleita on autettu vedestä.

Helsingin Meri-Rastilassa meloja pelastettiin kajakin kaaduttua sunnuntaina iltapäivällä. Suomenlahden merivartiosta kerrotaan, että paikalle lähetettiin meripelastuskopteri ja useita meripelastusaluksia, koska varauduttiin sukeltamaan. Toinen meloja oli kuitenkin saanut autettua veden varassa olleen melojan maihin.

Sunnuntain vastaisena yönä poliisivene noukki Lauttasaaren sillan alta veden varassa olleen ihmisen ylös.

Helsingissä Kauppatorilta uimaan lähteneen miehen epäiltiin aattoiltana vajonneen pinnan alle, kun hän katosi ajanottajan näköpiiristä. Venepoliisi kuitenkin poimi väsyneen uimarin kyytiin. Hän oli uinut Ramsinniemeltä Loppikarille ja oli palaamassa takaisin rantaan.

Suomenlahden merivartiostolla on ollut kiirettä koko juhannusviikonlopun. Merivartioston mukaan meripelastus- ja avustustehtäviä oli kaikkiaan 52. Tehtäviä on ollut vartioston koko toimialueella Hangosta Kotkaan.

Muokattu 21.6. kello 11:20 Tarkennettu otsikkoon ja leipätekstiin, että Uudellamaalla on ainakin kaksi hukkunutta ja koko maassa kuusi, koska Loviisan partioveneen merivartijan kuolinsyylle ei ole saatu varmistusta.

Päivitetty 21.6. kello 16.18 Seitsemäs hukkui Pudasjärvellä. Lisäksi täydennetty muita vesillä olleita pelastustehtäviä.

Lue myös:

Juhannuksena kuusi hukkunutta – meripelastuksella on riittänyt tehtäviä

Merivartioston partiovene upposi juhannuspäivänä – yksi merivartija menehtyi