Minneapolisin ampujat yhä karkuteillä – yksi kuoli ja 11 haavoittui ammuskelussa kaupungin keskustassa

Poliisin mukaan uhrit on viety paikallisiin sairaaloihin. Yksi luodeista vammoja saanut kuoli sairaalassa.

ampumavälikohtaukset
Kuvassa on näkymä Minneapolisiin.
Poliisi neuvoi Twitterissä ihmisiä välttämään Minneapolisissa Uptownin aluetta, jossa sijaitsee useita baareja ja ravintoloita. Arkistokuva Minneapolisista vuodelta 2019.AOP

Yhdysvalloissa kahtatoista ihmistä on ammuttu Minneapolisissa, poliisi kertoi aikaisin sunnuntaina paikallista aikaa.

Minneapolisin poliisin mukaan yksi ihminen on kuollut (siirryt toiseen palveluun). Haavoittuneet on viety paikallisiin sairaaloihin. Heidän vammansa eivät poliisin tviitin mukaan ole hengenvaarallisia. Kaikki haavoittuneet ovat aikuisia.

Poliisi on jatkanut etsintöjä sunnuntaina. Toistaiseksi ketään ei ole pidätetty eikä ampumisen motiivia tiedetä. Poliisi kuitenkin epäilee, että ampujia olisi ollut useampi. Poliisin mukaan he liikkuivat jalan.

Poliisi neuvoi Twitterissä ihmisiä välttämään Uptownin aluetta, jossa sijaitsee useita baareja ja ravintoloita. Poliisin ilmoittama osoite on kaupallisella alueella lähellä Uptown Theatre -teatteria.

Sosiaaliseen mediaan ladatuissa valokuvissa näkyy, että teatterin ja läheisen kaupan ikkunat on ammuttu rikki. Kadulla on verijälkiä.

Tapahtumapaikka sijaitsee noin viiden kilometrin päässä alueesta, jossa tapahtui mellakointia George Floydin kuoleman jälkeen. Floyd kuoli poliisiväkivallan seurauksena pidätystilanteessa toukokuussa.

Lähteet: AP