1. yle.fi
  2. Yle Uutiset
  3. vesiliikenneonnettomuudet

Merivartioston apulaiskomentaja pitää onnettomuutta valitettavan surullisena – "Arkinen työ jatkuu silti surun keskellä"

Juhannus on ollut merialueilla vilkas ja Suomenlahden merivartiostolla on työntäyteinen ilta juhannuksen paluuliikenteessä.

Loviisan saariston edustalla uponneesta partioveneestä jäi nokka pinnalle. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomenlahden merivartioston apulaiskomentaja Mikko Simola pitää vartiolaiva Turvan partioveneen uppoamista ja yhden merivartijan kuolemaa ikävänä ja valitettavan surullisena tapahtumana.

Kolmen hengen partiosta kahden onnistui pelastautua uppoavasta veneestä.

– Pelastuneiden osalta paikalle tulleet ensihoidon yksiköt tarkastivat aluksi henkilöiden fyysisen kunnon. Sen jälkeen on edetty onnettomuuden jälkihoidon prosessien mukaisesti ja purettu aamuyöstä lähtien keskusteluilla tapahtumaa henkilöstön kanssa, Simola kertoo.

Arkisen työn on kuitenkin jatkuttava normaalisti surun keskellä.

– Juhannusviikonloppu on vielä täydessä vauhdissa. Valvontaa jatketaan merialueilla juhannuksen paluuliikenteeseen liittyen, eli normaali arki pyörii.

– Samaan aikaan tapaukseen liittyen, on turvattu oman henkilöstön toimintaa ja henkistä hyvinvointia sekä tuettu onnettomuustutkinnan tietotarpeita, Simola kuvailee.

Loviisan Sanomat (siirryt toiseen palveluun) on kertonut, että partiovene olisi kiertänyt merimerkin väärältä puolelta ja törmännyt noin 15 sentin syvyydessä olevaan kiveen.

Simola sanoo, ettei osaa sanoa, mihin Loviisan sanomien tieto perustuu. Onnettomuustutkinta on vasta alussa.

Yleisellä tasolla Simola kuitenkin toteaa, että rajavartiolaitos ja merivartiosto toimivat kansalaisten hyväksi ja liikkuvat avustustehtävissä sekä väylillä että tarpeen vaatiessa väylien ulkopuolella.

– Mitään mullistavaa siinä ei siis ole, että väylien ulkopuolella toimittaisiin. Ammattitaitoiset merivartijamme toimivat merkatuilla väylillä ja tarvittaessa muuallakin, hän sanoo.

Aiheesta aiemmin:

Merivartioston partiovene upposi juhannuspäivänä, yksi merivartija kuoli