Turengissa jäätelötehdas paahtaa ylimääräisiä vuoroja – poikkeustilanne lisäsi turvatoimia

Turengin jäätelötehtaalla on menossa huippusesonki.

Turenki, Janakkala
Jäätelötötterö.
Jäätelö maistuu suomalaisille. Turengin jäätelötehtaalle se tietää kiirettä.Tiina Jutila / Yle

Froneri Finlandin Turengin jäätelötehtaalla tehdään ylimääräisiä vuoroja ja ylitöitä, kun tehdas tuottaa jäätelöä helteiseen sesonkiin. Kesätyöntekijöitä on töissä satakunta suunnilleen sadan vakinaisen lisäksi.

Tuotannon pyörittäminen koronan aiheuttamissa poikkeusoloissa on ollut haasteellista, sillä turvatoimet ovat olleet erittäin tarkat, sanoo Froneri Finlandin Turengin tehtaan tuotanto- ja logistiikkajohtaja Tuukka Kaukoranta.

Edelleen työntekijöiltä esimerkiksi mitataan kuume vuoroon tullessa. Samaan aikaan tuotantoa on sovitettu kulutuksen mukaan.

– Turenki on selviytynyt hyvin, jos ajatellaan sitä, että meillä on poikkeuksellinen myynnin jakauma, sanoo Kaukoranta.

Normaalivuosiin verrattuna keväällä on myyty huomattavasti paljon enemmän kotiin ostettavia monipakkauksia ja isompia annoksia. Tuolloin yksittäispakatut jäätelöt tekivät nihkeämmin kauppansa.

– Tämä itsessään jo aiheutti sen, että meidän piti pystyä muuttamaan valmistussuunnitelmaamme muuttuneeseen tilanteeseen sopivaksi.

Kesän ja lämpimien säiden myötä yksittäispakatun jäätelön myynti on "hypännyt taivaaseen", luonnehtii Tuukka Kaukoranta

– Nyt niitä tehdään niitä niin paljon kuin keritään. Meillä on muun muassa järjestetty ylimääräisiä vuoroja ja tehty jäätelöä viikonloppuisin.