Kirkollisia juhlia vietetään Etelä-Karjalassa yli puolet vähemmän kuin viime vuonna – vihkikirkkoja varataan jo ensi vuodelle

Vihkimisiä on Etelä-Karjalassa siirretty, mutta perumisia ei koronaviruksen vuoksi ole tehty.

seurakunnat
Pappi pitää sormusta kädessään
Eteläkarjalaiset ovat odottavalla kannalla kirkollisten juhien suhteen.Riika Raitio / Yle

Seurakuntalaiset ovat siirtäneet kirkollisten juhlien varauksiaan koronaviruksen vuoksi. Esimerkiksi Lappeenrannan seurakunnissa viime vuoden maalis-huhtikuussa vihittiin pariskuntia avioliittoon ja kastettiin vauvoja yli puolet enemmän kuin tänä vuonna.

Lappeenrannan ja Imatran seurakunnista kerrotaan, että vauvaperheet ovat myöhäistäneet ristiäisiä tai vauvan nimi onkin päätetty ilmoittaa maistraattiin.

Vauvan nimi on rekisteröitävä maistraattiin kolmen kuukauden kuluessa syntymästä, ja lapsi saa esimerkiksi Kela-kortin vasta sen jälkeen.

Myös vihkimisiä on siirretty, mutta perumisia ei koronaviruksen vuoksi ole tehty. Vihkikirkkoja varataan nyt ensi tai jopa seuraavalle vuodelle. Vihkimisiä on esimerkiksi Imatralla sovittu kotipihalle.

Viime viikolla ristiäisvarausten määrät lähtivät jälleen nousuun ja niitä tehdään nyt loppukesälle. Paikaksi varataan useimmiten seurakunnan tila, jotta turvavälit saadaan pidettyä riittävinä.

Vaikka kirkollisten tilaisuuksien varauksia on taas alettu tehdä, niiden määrät ovat viime vuotta alhaisemmat ja eteläkarjalaiset ovat odottavalla kannalla.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus